Korábbi gólkirállyal erősödik a támadósor

Az NB III Közép-csoport 2019/2020-as szezonjára készülő PMFC utolsó nyári igazolása Máté János, korábbi élvonalbeli támadó. Labdarúgócsapatunk 1990. május 19-i születésű csatárát gyerekként fertőzte meg a futball szeretete. Emiatt hamar eldőlt, hogy milyen hivatást választ magának a debreceni nevelésű játékos, aki szülővárosában kezdte el pályafutását.

A legutóbb a Szeged-Grosics Akadémiát erősítő támadó eddigi karriere során több első, illetve másodosztályú klubban is megfordult. Szerepelt a Ferencváros, a Mezőkövesd, a Siófok, a Gyirmót és a Videoton NB I-es csapatában. Emellett játszott az NB II-ben a Videoton-Puskás Akadémiában, Szolnokon, Nyíregyházán, Balmazújvárosban, Gyirmóton és Csákváron is.

Sikerei eközben nem maradtak el, két ízben bizonyult a legeredményesebbnek a rúgott találatok tekintetében. A 2011/2012-es idényben például a Videoton-Puskás Akadémia játékosaként az NB II Nyugati-csoportjának gólkirálya lett 17 találattal. Emellett egyszeres NB I-es, kétszeres NB II-es bajnoknak mondhatja magát. Legutóbbi szezonjában pedig NB III-as aranyéremmel gazdagodott.

Máté János másolata

– Azért jöttem a PMFC-hez, mert mindenképpen egy olyan nagy tradícióval bíró klubban akartam játszani, amelynek komoly céljai vannak – kezdte Máté János. – Pécs hatalmas szurkolói bázissal rendelkezik, akik megérdemlik, hogy magasabb osztályban szerepeljen a csapat. Számomra ez megtisztelés és kihívás, amit örömmel vállaltam. Csalódott volnék, ha nem lennénk bajnokok.

A 29 esztendős játékos megjegyezte, nagyon jó közösségű öltözőben kapott helyet, ahol szerinte megvan a fiatal és a rutinos focisták megfelelő aránya. Máté János hangsúlyozta, mindent elkövet annak érdekében, hogy elfogadják a szurkolók. Csatárként pedig szándékában áll góljaival, gólpasszaival, valamint a támadásokban való aktív részvétellel minél feljebb repíteni az együttest.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram