Megnyertük a baranyai rangadót

Továbbra is hibátlan NB III-as labdarúgócsapatunk mérlege, amely vasárnap hátrányból fordítva aratott 2-1-es győzelmet Kozármislenyben.

Szezonbeli második bajnoki mérkőzését is megnyerte a PMFC, amely az NB III Közép-csoport 2. fordulójában a HR-Rent Kozármisleny vendégeként lépett pályára. A baranyai derbire szinte teljesen megteltek a lelátók, így hamisítatlan futballhangulat fogadta a két szomszédvár együttesének összecsapását. Vas László vezette alakulatunk a forró nyári idő ellenére is remek iramban kezdte a találkozót. Nagyon úgy tűnt, hogy a házigazdáknak nem lesz sok esélyük a győzelemre, mert a piros-feketék sokkal többet birtokolta a labdát, amelyből rendre veszélyes támadásokat vezetettek.

Gyakorlatilag felborult a pálya a mieink javára, mégis a hazaiak értek el gólt első lehetőségükből. A 28. percben egy ártatlannak tűnő baloldali szabadrúgást Kónya Kornél ívelt be középre, a védőjét megelőző Turi II. Tamás pedig némi szerencsével ugyan, de a kapunk jobb oldalába fejelte a labdát, megszerezve ezzel a mislenyi vezetést, 1-0. A félidő hátralévő részében több lehetősége is adódott csapatunknak az egyenlítésre, ám a szünetet jelző sípszóig nem sikerült gólra váltani a helyzeteket. Nem úgy, mint a második félidő első percében, amikor is egyszerre ugrott fel minden pécsi drukker.

A 46. minutumban egy balról beívelt labda az ötösnél Kónya Dávid elé pattant. A szünetben becserélt támadónk pedig első labdaérintéséből gólt szerzett, ugyanis közelről kíméletlenül a háló közepébe vágta ballal a játékszert, 1-1. Pár perccel később ráadásul emberelőnyben került együttesünk, mert a 49. percben Molnár Attila játékvezető piros lappal kiállította a hazaiak kapusát, Ipacs Pétert, aki a tizenhatoson kívül buktatta szabálytalanul Sági Milánt. Fölényünket sikerült hamar kihasználni, győztes gólunkat ráadásul egy szintén csereként pályára lépő játékosunk szerezte meg.

A 72. percben Grabant Bence tört kapura szép cselekkel a hazai védők óriási bánatára, majd középre gurított Tihanyi Olivérnek, aki tolt egyet a labdán, végül magabiztosan a kapu jobb alsó sarkába helyezte, 1-2. A három pont bebiztosításához kellett még egy óriási védés is, amit Kovács Benedek mutatott be. Ezzel együtt megérdemelten szerezte meg az idegenbeli győzelmet csapatunk, amely két forduló után továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a bajnoki tabellát. Folytatás hazai pályán, ugyanis augusztus 18-án, vasárnap 17:00 órakor a Taksony SE gárdáját fogadjuk a Stadion utcában.


NB III Közép-csoport, 2. forduló
Kozármislenyi Stadion, 1000 néző. Vezette: Molnár Attila.
HR-Rent Kozármisleny – PMFC 1-2 (1-0)
Gsz.: Turi II. (28.), ill. Kónya D. (46.), Tihanyi (72.)
Piros lap: Ipacs

HR-Rent Kozármisleny: Ipacs – Kónya K. (Csernik, 72.), Kocsis, Füredi, Turi II. – Fenyvesi, Rácz – Bodor (Somogyi, 50.), Horvát, Tóth M. – Turi I. (Dalipi, 83.). Vezetőedző: Pókos Csaba.

PMFC: Kovács – Sági, Rácz, Gajág, Németh – Szabó (Kónya D., 46.), Futó (Nikic, 63.), Bohata, Grabant – Koller (Tihanyi, 46.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram