Lehengerlő támadójáték, kiütéses győzelem

Máté János mesterhármast ért el, NB III-as labdarúgócsapatunk 6-0-ra nyert a Dabas-Gyón FC vendégeként.

Szezonbeli negyedik mérkőzését is megnyerte a PMFC, amely az NB III Közép-csoport 4. fordulójában a tavalyi Pest megyei bajnok, a Dabas-Gyón FC otthonába látogatott. Vas László vezetőedző néhány helyen változtatott csupán a Taksony elleni összeállításához képest, így vasárnap a kék-fehérek elleni kezdőben kapott helyet Kónya Dávid és Hegedűs Márk. Döntése remek húzásnak bizonyult, ugyanis Kónya Dávid góljával már a 38. másodpercben megszerezte a vezetést piros-fekete együttesünk, 0-1.

A villámgyors első találatot követően több helyzet is adódott a hazai kapu előtt. A 10. percben aztán Hegedűs Márk kapott remek keresztlabdát a baloldalon, támadónk pedig a tizenhatos környékéről védhetetlenül kilőtte a dabasi háló hosszú felső sarkát, 0-2. A folytatásban a pécsiek változatlanul veszélyes támadásokat vezettek, majd a 44. percben egy felívelt labdát Rácz László tett le mellel Máté János elé, csatárunk pedig pár méterről a kapuba belsőzte a játékszert, 0-3.

A fordulást követően sem álltak vissza az igencsak góléhes mecsekaljaiak, akik a második játékrészben tovább növelték előnyüket. A 61. percben jó helyről végezhettünk szabadrúgást, a labda mögé Máté János állt, akinek bő 20-ról leadott lövése a keresztléc jobb felső részéről pattant a gólvonalon túlra, 0-4. Csatárunk ráadásul rövid időn belül klasszikus mesterhármast ért el, a 69. percben szabadon hagyták a tizenhatoson belül, így aztán higgadtan guríthatott a jobb alsóba, 0-5.

A „i”-re a pontot végül a csereként beálló Tihanyi Olivér tette fel, akinek alig két percre volt szüksége a pályán, hogy betaláljon. Némi szépséghiba csapán, hogy a 71. percben leadott kapura tartó lövésébe a hazai játékosok körül Nagy Adrián ért bele öngólt érően, 0-6. Mindent egybevetve csapatunk lehengerlő támadójátékkal ütötte ki és szerezte meg a három pontot a Dabas-Gyón FC otthonában. A PMFC ennek köszönhetően továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot!


NB III Közép-csoport, 4. forduló
Dabas, Dabas-Gyón FC Sporttelep, 100 néző. Vezette: Juhász Dávid.
Dabas-Gyón FC – PMFC 0-6 (0-3)
Gsz.: Nagy (71. – öngól), ill. Kónya (1.), Hegedűs (10.), Máté (44., 61., 69.)
Sárga lap: Soós (72.), Grabant P. (75.), ill. Sági (91.)

Dabas-Gyón FC: Steer – Folmer (Varga, 57.), Szabó, Popovics, Ablonczy, Soós, Nagy, Kürti, Grabant P., Zsivoczky (57.), Schmidtka (28.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

PMFC: Kovács – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Grabant (Godzsajev, 61.), Futó (Nikic, 61.), Geiger, Hegedűs (Tihanyi, 69.) – Kónya, Máté. Vezetőedző: Vas László.


Képünk egy korábbi mérkőzésen készült!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram