16 éve játszottunk utoljára Monoron

2003-ban Kulcsár Árpád duplázott a Monor vendégeként 3-0-ra megnyert NB I/B-s összecsapáson.

Szeptember 8-án, vasárnap 16:00-kor a Monor vendége lesz a PMFC az NB III Közép-csoport 6. fordulójában. A két klubcsapat jó kis meccseket játszott egymással a múltban, ráadásul a pécsiek mindkét másodosztályú találkozójukat megnyerték a monorikkal szemben, ám a 2000-es évek eleje óta nem szerepeltünk egy osztályban mostani ellenfelünkkel.

A 2002/2003-as labdarúgó NB I/B pontvadászata tizennyolc klub részvételével zajlott, az 5. fordulóban pedig a Monor-Sáma SE-t fogadta közel ötszáz néző előtt a PMFC a Stadion utcában. A 2002. augusztus 24-i találkozón meglepetésre Csőke góljával a vendégek szerezték meg a vezetést, de Máté találatával előbb egyenlítettek, majd pedig Pest révén fordítottak és 2-1-re nyertek a piros-feketék.


PMFC: Herbert – Sipos, Dienes, Halász – Berdó (Lantos, 70. p.), Máté, Márton, Kulcsár, Gaál (Pest K., a szünetben) – Jokisics (Sibalin, 64. p.), Horváth Gy. Szakmai igazgató: Rónai István.

Monor: Kis – Németh – Zilahi, Flórián (Bokros P., 79. p.), Tejnora (Danyis , 67. p.) – Matheisz, Csőke, Kajli, Mihalik, László – Lengyel, Varró (Füle, 84. p.). Szakmai igazgató: Varga Károly.


A párharc második, egyúttal mindmáig utolsó összecsapását 2003. április 5-én, egy szombati napon játszották Monoron. Kulcsár büntetőjével hamar előnyhöz jutottak a vendég baranyaiak, majd pedig a félidő vége előtt Pest növelte a különbséget, a 0-3-as végeredményt pedig a duplázni tudó Kulcsár állította be. Győzelmével a PMFC megőrizte első helyét, míg a Monor-Sáma SE maradt az utolsó.

MonorDN


Monor: Kisnémeth – Csőke, Zilahi, Flórián, Kajli – Varró, Tejnóra, Kerepeszki, Danyis – Sidó, Lengyel. Vezetőedző: Gubucz László.

PMFC: Herbert – Máté, Dienes, Kutas – Sipos, Horváth S., Pest K., Ulrich (Dávid, 67.), Gaál (Kordé, 60.) – Márton (Lantos, 81.), Kulcsár. Vezetőedző: Nagy Tamás.


Érdekesség, hogy a 2002/2003-as évad végén a Monor búcsúzni kényszerült az NB I/B-től és egészen 2018-ig a harmadosztályban szerepelt, ekkor ugyan kivívta a feljutást a második vonalba, de egy évad után most ismét az NB III-ban kerültek. A PMFC 16 évvel ezelőtt Monoron elért győzelmét is beleszámítva toronymagasan nyerte meg az akkori bajnokságot, ám az élet úgy hozta, hogy két csapat vasárnap ismét megmérkőzik egymással.

Fénykép: Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram