Meccstörténelem: Pécs – Iváncsa

Hazai környezetben még nem sikerült legyőzni az Iváncsa KSE-t, amely ellen eddig két döntetlent könyvelhettünk el a Stadion utcában.

Szombaton 14:30-kor, az NB III Közép-csoport 10. fordulójában ötödik alkalommal játszik a PMFC gárdája az Iváncsa KSE ellen. Az eddigi összesítés a mecsekaljaiak számára kedvezőbb, akik egyszer kerültek ki győztesként, három ízben pedig pontot szereztek a Fejér megyeiek ellen. Kedvcsinálóként felelevenítjük ezeket a múltbéli egymás elleni meccseket, azok közül is a hazai ütközeteket.

Házigazdaként csupán kétszer fogadták a piros-feketék az Iváncsa KSE csapatát, akiket itthon még sosem sikerült legyőzniük, hiszen mindkét baranyai megyeszékhelyen rendezett mérkőzés – más-más forgatókönyv szerint – pontosztozkodással ért véget. A rúgott gólokra nem lehetett panasz a két fél részéről, a számok azonban megegyezőek, ugyanis a két meccs során négy-négy találat született mindkét oldalról.

Az első találkozóra 2017. november 18-án került sor a Stadion utcában, ahol a házigazdák Wittrédi Dávid büntetőjéből szereztek vezetést a második félidő elején, ám rövid idővel később az iváncsaiak megfordították a mérkőzés állását, ám a pécsieknek egy újabb Wittrédi Dávid által értékesített tizenegyes góllal sikerült 2-2-es döntetlenre menteniük a bajnoki találkozót.

A második Iváncsa elleni hazaira idén március 10-én került sor. A találkozó a baranyaiak szempontjából jól indult, akik Koller Krisztián büntetőjével kerültek előnybe. A második félidőben azonban egy szögletből egyenlítettek a vendégek, de Geiger Norbert gyorsan válaszolni tudott. A kimaradt helyzetek azonban megbosszulták önmagukat, a ráadásban 2-2-re módosult a végeredmény.

Az október 12-i rangadó pikantériáját adja, hogy a PMFC története során először győzheti le a szombaton vendégként érkező Iváncsa KSE együttesét. Mindez nem tűnik könnyű feladatnak, ugyanis a remek formának örvendő hétvégi ellenlábas a tabella 3. helyéről várhatja az egymás elleni ütközetet. A két együttes között jelenleg csupán öt pont a különbség, amelyet jó lenne növelni, már csak a másik rivális Szentlőrinc SE miatt is.

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram