Grabant duplája döntött az Iváncsa ellen

Labdarúgócsapatunk hazai pályán aratott 2-0-s győzelmével veretlenségét és éllovas pozícióját is megőrizte.

A magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezője miatt ezúttal szombaton rendezték az NB III-as bajnokság küzdelmeit. Vas László vezette labdarúgócsapatunkra hazai rangadó vár a Közép-csoport 10. fordulójában, ugyanis a játéknap előtt még a harmadik helyen álló Iváncsa KSE együttese látogatott a Stadion utcába. Szerencsére az időjárás legjobb arcát mutatta, így kellemes napsütésben és szépszámú közönség előtt vette kezdetét az komoly téttel bíró rangos összecsapás.

Csapatunk a kezdés után megindította letámadását és alig pár perc elteltével Hegedűs Márk esett el az alapvonal közelében, de Szalai László nem adott büntetőt. Szélsőnk ellenben felpattantva középre passzolta a labdát, majd a kipattanót Futó Zsombor lőtte el nem sokkal a bal kapufa mellett. Az egymás után vezetett akciók mellett az iváncsaiaknak alig volt lehetőségük elhagyni saját térfelüket, emiatt a vendégek gyakorlatilag minden erejükkel és eszközzel őrizték az eredményt.

Bő félórányi játékot követően nagy helyzet adódott a pécsiek előtt, Kónya Dávid jobboldali beadását Koller Krisztián fejelhetett kapura, Prokop Rotislav azonban hárítani tudott. A 41. percben aztán megtört a gólcsend, egy bedobás után Grabant Bence elé került a labda a büntetőterületen belül, aki 14-ről kíméletlenül a jobb alsóba lőtte a játékszert, megszeretve ezzel a várva-várt vezetést, 1-0! A jókor jött találat miatt csapatunk több szempontból is előnyben várhatta a folytatást.

A fordulást követően záporoztak a lövések a vendégek kapuja előtt. Egy remek kiugratást követően Hegedűs Márk tört le a bal kapufa irányába, ám lövése sajnos keresztbe szállt el a Fejér megyeiek portája előtt. Nem sokkal utána Futó Zsombor lőtt 18-ról, csakhogy a labda elkerülte a jobb alsó sarkot. A három pont sorsát végül Grabant Bence biztosította be, aki a 75. percben gyakorlatilag lemásolva első találatát duplázni tudott és ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

Labdarúgócsapatunk így újabb fontos győzelmet aratott hazai szurkolótábora előtt, aminek köszönhetően együttesünk megőrizte tíz forduló óta tartó veretlenségét, de ami még ennél is fontosabb, hogy a bajnokság első harmadát követően továbbra is a PMFC gárdája vezeti az NB III Közép-csoportjának kiélezett pontvadászatát. A remek sorozatot legközelebb egy hét múlva, október 20-án a sereghajtó Dunaharaszti MTK otthonában folytathatjuk a 11. forduló alkalmával.


NB III Közép-csoport, 10. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1200 néző. Vezette: Szalai László.
PMFC – Iváncsa KSE 2-0 (1-0)
Gsz.: Grabant (41., 75.)

PMFC: Kovács – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Grabant, Geiger (Nikic, 68.), Futó, Hegedűs (Bohata, 72.) – Kónya, Koller (Tihanyi, 61.). Vezetőedző: Vas László.

Iváncsa KSE: Rotislav – Nyul, Pintér (Hujber, 60.), Fekecs, Szellák (Vallejos, 29.), Killer (Király, 70.), Domonkos, Varga, Szauter, Pribék, Cseszneki. Vezetőedző: Domján Attila.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram