Bachesz is pályára lépett a torna zárómeccsén

Tornagyőztes lett a PMFC saját nevelésű fiatalját, Bachesz Edvint is a soraiban tudó U15-ös magyar válogatott az UEFA Development tornán Fehéroroszországban.

A PMFC utánpótlásából a pécsi születésű és nevelésű Bachesz Edvin kapott meghívót a legfiatalabb korosztályos nemzeti együttesbe, amely Fehéroroszországba utazott nemzetközi utánpótlástornára. Az UEFA Development torna első napján az U15-ös válogatott 1-1-es döntetlent játszott az örményekkel, akiket végül büntetőpárbajban 5-4-re vertek meg. Az első meccsen Bachesz Edvin, a PMFC 2005-ös születésű középpályása kezdőként lépett pályára és 60 percet játszott.

A második találkozón Gibraltár ellen arattak fölényes, 9-0-s sikert a magyar fiatalok. Bachesz Edvin ezen az összecsapáson ismét kezdőként kapott lehetőséget és egy félidőn át erősítette az együttest. Az U15-ös utánpótlás-válogatott az utolsó játéknapon a házigazdákkal mérkőzött meg a tornagyőzelemért. Az 1-1-es rendes játékidőt követően végül 5-4-re nyerték a büntetőpárbajt, s ezzel a tornát is. A fehéroroszok ellen Bachesz Edvin a második félidőben szerepelt.

Bachesz Edvin 8-as mezben

Bachesz Edvin az alsó sorban, balról a második, 8-as mezben. Fénykép: mlsz.hu

– Nagyon jó, hogy nemzetközi tornán szerepelhettünk és építhettük a csapatjátékot. Elégedett vagyok a fiúkkal, akik nagyon jól teljesítettek a három mérkőzésen. Túlestek a tűzkeresztségen, talán lement róluk a válogatottság okozta izgalom. Nagyon jó hozzáállással és lelkesen csinálták végig ezt a tornát, minden mérkőzésen rengeteget futottak, és nagy önbizalommal léptek pályára – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi edző a mérkőzést követően.


Fehéroroszország–Magyarország 1-1 (1-0), tizenegyesekkel 4-5

Magyarország: Bánfalvi Gergő (Szondi Levente, 41.) – Kokovai Csongor (Vaskó Aurél, 69.), Bodnár János (Sebe Botond, 74.), Szabó Tibor, Kovács Patrik – Pintér Máté, László Máté (Papp Csongor, 60.) – Major Marcell, Balázsi Levente (Csatári kevin, 41.), Kundrák Adrián (Bachesz Edvin, 41.), Varga Balázs (Gulyás Márk, 60.)

U15-ös Development torna végeredménye:
1. Magyarország
2. Örményország
3. Fehéroroszország
4. Gibraltár


Gratulálunk a csapatnak és Bachesz Edvinnek a nemzetközi tornán való kiváló szerepléshez!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram