MK-sorsolás: Újabb NB I-es ellenfelet kaptunk!

16 közé jutásért a Kisvárdát búcsúztató, NB III-as PMFC az élvonalbeli Paksi FC-vel találkozik a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

NB III-as labdarúgócsapatunk szerdán itthon nyert 1-0-ra az élvonalbeli Kisvárda Master Good gárdája ellen a Magyar Kupa 8. fordulójában, így bejutottunk a legjobb 16 együttes közé. Az M4 Sport stúdiójában kisorsolták a következő kör párosításait is, mely alkalmával már a nyolcaddöntőket rendezik. Ami a legjobb tizenhat közti lebonyolítást illeti, innentől már komoly változások lesznek. Az első osztályú csapatok a húzáskor nem számítottak kiemeltnek, így bárki kaphatott bárkit, valamint a továbbjutás oda-visszavágós párharc után dől majd el. A második mérkőzést követően, ha a csapatok azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állnak, akkor hosszabbítás, majd amennyiben nem születik döntés, úgy tizenegyesrúgások következnek.

Vas László vezette harmadosztályú csapatunk következő ellenfele ezúttal a szintén NB I-es Paksi FC lesz, amely jelenleg az OTP Bank Liga 10. helyén áll. A játéknapokat február 12-én és február 19-én rendezik. Az első találkozót itthon, a PMFC Stadionban vívjuk majd, míg a nyolcaddöntő visszavágóját Pakson rendezik. Érdekesség, hogy tolnai zöld-fehérekkel legutóbb a 2010/2011-es kiírás során találkoztunk a kupában. A PMFC akkor a második, míg a Paks az első ligában szerepelt. A bő kilenc évvel ezelőtti Stadion utcai párharcon egy gól született, amelyet a Duna-partiak szereztek, így akkor ők jutottak tovább a sorozatban. A mostani Magyar Kupa-összecsapás további részleteiről később számolunk be honlapunkon.


A Magyar Kupa 9. fordulójának párosításai:

Budapest Honvéd (NB I) – Szombathelyi Haladás (NB II)
Mezőkövesd Zsóry FC (NB I) – Ózdi Kohász SC (NB III)-Kaposvári Rákóczi FC (NB I) párosítás továbbjutója
Lipót Pékség SE (NB III) – ZTE FC (NB I)
PMFC (NB III) – Paksi FC (NB I)
Békéscsaba 1912 Előre (NB II) – Puskás Akadémia FC (NB I)
MTK Budapest (NB II) – Dunaújváros (NB III)
Vác FC (NB II)-Újpest FC (NB I) párosítás továbbjutója – MOL Fehérvár FC (NB I)
Dorogi FC (NB II)–DVSC (NB I) párosítás továbbjutója – III. Ker. TVE (NB III)


Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram