A PMFC is beszáll az eSportba!

Partneri együttműködés keretében márciustól a PMFC-nek is lesz csapata a Hungarian Pro Clubs League-ben, amely a FIFA virtuális labdarúgójáték hivatalos magyarországi bajnoksága.

Az eSport a magyar sportélet egyre növekvő szeletévé válik, amelyre mostantól klubunk is nagyobb figyelmet kíván szentelni. Bár ez esetben virtuális labdarúgásról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a sportág népszerűségének robbanásszerű növekedése mellett. Éppen ezért egy frissen megköttetett partneri együttműködés keretein belül a PMFC-nek is lesz eSport együttese, amely próbálja meglovagolni ezt a hullámot, népszerűsíteni a sportágat és sikereket elérni hazai és nemzetközi színtéren is. A pécsi eSport futballcsapat vezetője Benko Imre (képünkön balról) és Poór Tamás (képünkön jobbról), a „pályaedző” pedig Váradi László.

A gárda különleges és egyedi koncepciót állított fel a baranyai e-sport élet fellendítésére, a Pro Clubs csapatban többségében helyi játékosok szerepelnek, a cél a baranyai és dél-dunántúli e-sportolók összefogása, valamint olyan versenyek szervezése, ahol a helyiek is megmutathatják tudásukat. A Pro Clubs csapat kerete jelenleg 19 fős, de folyamatosan várjuk a baranyai játékosok jelentkezését kortól, nemtől és tapasztalattól függetlenül. A csapat tagjai között megtalálhatók „u21”-es és „felnőtt” válogatottat megjárt játékosok és teljesen újonc, kezdő playerek is. Különlegesség, hogy női játékos is szerepel csapatunkban Földvári Fruzsina személyében.

Mivel az EA Sport által készített FIFA játékban már évek óta magas szinten folyik a magyar liga futtatása és a FIFA PRO Clubs játékmódja áll a legközelebb a valós labdarúgáshoz, így természetszerű volt, hogy a HPCL-ben (Hungarian Pro Clubs League) való indulás lesz az első lépés. Itt a valós labdarúgáshoz hasonlóan egyszerre 22 játékos kergeti a virtuális bőrt és próbálja meg győzelemre vezetni a csapatát. A csapat jelen esetben, tehát szó szerint értendő. Az edzések, a taktikai felkészülés, a megfelelő kommunikáció és összhang ugyan olyan fontos, mint a valóságban.

Gárdánk az első szezonjában új csapatként a HPCL legalsó, harmadik osztályban kezdte meg szereplését és rögtön sikerült a szezon végén feljutást érő pozícióban végezni, játékosaink pedig több egyéni díjat is bezsebeltek. Ezen kívül több jótékonysági tornán is szerepeltek játékosaink, kiegészülve profi és magyar válogatott futballistákkal (pl. Holman Dávid, Simon Krisztián, Hamar István, Nyilas Elek- utóbbi azóta már csapatunk igazolt játékosa). Valamint több egyestés tornán (ezek alkalmával egy-egy 8-16 csapatos kupa összes mérkőzése egyetlen este alatt kerül lejátszásra) is sikerült a TOP3-ban végezni.

A másodosztály első szezonjában már nem volt ennyire sikeres a gárda, a rosszul elsült igazolásoknak köszönhetően a bent maradás is csak szerencsével lett meg, ennek köszönhetően viszont a következő szezonra sokkal körültekintőbben állítottuk össze keretünket, aminek az eredménye egy másodosztályú ezüstérem és ezzel együtt feljutás, valamint egyéni címek (az év csapatába Váradi László és Piti Zoltán is a saját posztján legjobbként került be). Ezen kívül az u21-es Európa Bajnokságra is 3 játékost ad csapatunk (Váradi László, Németh Gábor és Jakab Szabolcs). Legnagyobb örömünkre hamarosan már az első osztályban mérettethetik meg magukat.

A Hungarian Pro Club League egy hagyományos futball klubok, különböző eSport squadok, magyar cégek által szponzorált csapatok, illetve baráti társaságok alkotta virtuális labdarúgó bajnokság. A szervezet 2016-ban indította útjára az első versenysorozatot. Jelenleg már több mint 36 csapat készül a következő, március 15-én induló szezonra. A profi klubok közül a PMFC mellett elég csak a DVTK, a DVSC, a Puskás Akadémia, az MTK, az UTE, a Honvéd vagy éppen a Vasas nevét említeni. Mellettük hazai cégek támogatásával vagy e-sport szervezetek által képviselt klubokat is találunk, ezek a teljesség igénye nélkül a Team Plague Gaming, a New Wave eSport, a Nutri8 eSport, a Nice Gaming, a FUT Park Lions vagy a TrollFoci-Hálószaggató eSport.

A PMFC eSport csapatának szereplését követhetik Facebook, Instagram és YouTube-csatornán is.

Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram