Döntetlent játszottunk az Érd elleni főpróbán

Labdarúgócsapatunk küzdelmes felkészülési főpróbán végzett 1-1-es döntetetlenre az Érdi VSE ellen.

Vas László vezette együttesünk egy héttel az NB III-as tavaszi szezon rajtja előtt a harmadosztály Nyugati-csoportjának éllovasát, az Érdi VSE-t fogadta utolsó felkészülési mérkőzésén. A hazai főpróbát a mieink kezdték jobban, sikerült mezőnyfölényt kialakítani, majd a 10. percben előnybe is kerülhettünk volna, ám Nikic Nemanja közeli ziccerét bravúrral hárította Kertész Ferenc. Nem sokkal a játékrész dereka után az érdiek váratlanul Gera Dávid találatával megszerezték a vezetést, 0-1. Sikerült azonban hamar góllal válaszolnunk, a 25. percben Kónya Dávid passzolt el remekül Kertész Ferenc mellett a jobb alsóba, 1-1. A játékrész vége előtt még Gajág Gergő fejelt az ötös magasságából, ám az érdiek hálóőre ismét bravúrt bemutatva ütötte ki a labdát. A fordulást követően inkább a küzdelem dominált, az időközben eleredő eső és az így csúszóssá váló gyep miatt nem sok helyzetet alakítottak ki a csapatok. Tíz perccel a találkozó vége előtt mindkét oldalon lehetőség adódott. Előbb Kónya Dávid lapos lövését fogta meg a gólvonalon Kertész Ferenc, záró momentumként pedig Kollega Krisztián lökete szállt el nem sokkal a jobb alsónk mellett, így aztán 1-1-es döntetlennel ért véget a két éllovas egymás elleni főpróbája. A PMFC az NB III Közép-csoportjának 18. fordulójában, március 8-án, 14:30-tól a Taksony SE vendégeként kezdi meg a tavaszi pontvadászatot.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, PMFC Stadion, 150 néző.
PMFC – Érdi VSE 1-1 (1-1)
Gsz.: Kónya (25.), ill. Gera (23.)

PMFC: Helesfay – Sági (Katona, 64.), Gajág, Rácz, Németh M. – Grabant, Futó, Nikic (Koller, 76.) , Szabó (Adamcsek, 46.) – Kónya, Geiger (Godzsajev, 90.). Vezetőedző: Vas László.

Érdi VSE: Kertész – Pál, Bozsoki, Gál, Németh G. – Májer – Koós, Gera, Durso – Mojzer, Kollega. Vezetőedző: Limperger Zsolt.


Fénykép: Balogh István/erdivse.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram