A pályán és azon kívül is segíteni akar

LAPSZEMLE: Lépésről lépésre rázódik vissza mindenki a régi kerékvágásba a PMFC NB II.-be jutott felnőtt alakulatánál a hosszú leállást követően, árulta el Koller Krisztián. A 37 éves támadó azt is kifejtette, nehezen élte meg a kijárási korlátozás idejét, mert nem lehetett a csapat közegében, és egy kicsit mindenki magára volt utalva. Bele is fásult a mindennapokba, már az első hét végén is „mehetnéke volt”.

Természetesen filmnézéssel, internetezéssel, társasjátékokkal, kártyázással ő is színesítette az otthon tölött szürke hétköznapokat. Hangsúlyozta, reméli hamarosan már magunk mögött tudhatjuk ezt az időszakot, és nem csak a futball, de a teljes sportélet beindulhat.

– Sportemberként jobban örültünk volna, ha a pályán dől el a feljutás, de a klub jövőjét és az utánpótlást nézve boldog vagyok – mondta már a kurtán véget érő szezonról. – Nem gondolom, hogy nem lett volna meg az első hely, ha folytatódott volna a bajnokság, mert nagyon egybe voltunk, jó a társaság.

A következő szezon kezdése kapcsán viszont még nincsenek konkrétumok, ami az edzői stáb dolgát is nehezíti, mivel nem egyszerű így összeállítani a csapat programját, míg a labdarúgóknak a játék sava-borsát kell nélkülözniük: a meccseket.

– Edzhetünk hónapokon keresztül, az nem ugyanaz, mintha mérkőzéseket játszanánk – mondta. – Az is látszott most, ha leállunk huzamosabb időre, az óriási hátrányt jelent, ha beindul a történet, de ezt tudnia kell kezelni egy profinak.

Kérdésünkre elmondta, fizikálisan rendben van, és nem is szívesen áll le, mert tudja, onnan sokkal nehezebb visszajönni, még ha egyre több edzéssel is jár a szinten tartás.


A pályán és azon kívül is segíteni akar

Az NB II.-ben nagy szükség lehet a fiatal pécsi csapatnál egy tapasztalt veteránra, mint Koller.

– Ameddig bírom és számolnak velem, addig maximálisan a rendelkezésre állok pályán belül és azon kívül is, mert a klub és a pécsi labdarúgás a mindenem – jelentette ki, hozzátéve, arra szeretne hangsúlyt fektetni, hogy átsegítse a fiatalabbakat a nehézségeken, mert sok társnak ez lesz az első másodosztályú szezonja. Az intenzívebb, fizikálisan és játéktudásban erősebb, sok NB I.-et megjárt labdarúgóval tűzdelt bajnokság pedig jó tanuló pénz lesz számukra.


Szöveg forrása: Kvanduk Bence/Dunántúli Napló. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram