Vukman Donát hazatért Pécsre!

IMG_0320

A 18 esztendős, 190 centiméter magas pécsi nevelésű kapus, Vukman Donát az MTK Budapesttől érkezik vissza Mecsekaljára.

Hazatért a PMFC-hez Vukman Donát, aki 2001. december 8-án született Pécsen. Saját nevelésű hálóőrünk négy esztendős korában kezdte el a labdarúgást, először még a mezőnyben játszott, míg saját elmondása szerint hét évesen volt először lehetősége a kapuban védeni. A tehetséges hálóőr egészen az U15-ös korosztályig nevelkedett a PMFC utánpótlásában, majd Agárdon, az MTK akadémiáján folytatta pályafutását. A kék-fehéreknél eltöltött évek során kétszer volt bajnoki aranyérmes, egyszer ezüstérmes, de szerepelt ifjúsági BL-mérkőzésen is a 190 centiméter magas kapus.

IMG_0323

– Nagyon jó érzés hazatérni, pozitívan fogadtak a társak – kezdte 18 esztendős, korábbi saját nevelésű hálóőrünk, Vukman Donát. – Könnyen ment a beilleszkedés, Helesfay Donáttal jó viszonyt ápolok, remekül tudunk együtt dolgozni az edzéseken. Várhatóan az átigazolási időszakban még érkezik egy kapus a keretbe, ugyanakkor fiatalként azon leszek, hogy idővel majd beverekedjem magam a kezdőbe és megálljam a helyem a profi bajnokságban – tette hozzá Vukman Donát.

Donátot sok szeretettel köszöntjük újra itthon, és sérülésmentes, sikerekben gazdag évet kívánunk neki piros-feketében!

OLVASTA MÁR?

Névtelen

Pályán az utánpótlás

Egy helyen a PMFC utánpótlás labdarúgócsapatainak hétvégi eredményei. U19-es bajnokság, II. osztály, 1. forduló PMFC – DVTK 2-2 (1-0) Pécsi gólszerzők: Balboaca Sergiu Emilian (32.), ...