Kulcsár Árpád: „Jól halad a keret kialakítása”

Az NB II-es  csapat körüli további erősítési tervekről Kulcsár Árpád, sportszakmai igazgatóval beszélgettünk.

A PMFC-nek ugyan több távozója is volt nyáron, de az NB II-re készülő keret megerősítése jól halad. Mint arról beszámoltunk, a komoly élvonalbeli múlttal rendelkező Bartha László mellett piros-feketében folytatja a rutinos védő, Preklet Csaba és a fiatal gólerős támadó, Óvári Zsolt, a hátvéd Króner Martin és a támadó Batizi-Pócsi Balázs, valamint visszatért a fiatal kapus, Vukman Donát. A további erősítési tervekről Kulcsár Árpád, sportszakmai igazgatóval beszélgettünk.

– Hogy halad az NB II-es keret kialakítása?

– Jól, ugyanakkor lassabban, mint azt gondoltuk. Közrejátszott egyrészt a koronavírus, valamint a bajnokságok beszüntetésével nem sok időnk volt felmérni az NB II-es piacot, és a fiatalokat sem tudtuk még igazán kipróbálni felnőtt szinten. Első körben azt vittük véghez, hogy sikeresen egyben tartottuk az előző szezon csapatának magját. Nagyfokú bizalommal élünk feléjük, hiszen a mostani lesz sokuk számára az első év, hogy megmutassák, képesek megugrani a másodosztályú profi szintet.

– Milyen koncepció alapján zajlik az átigazolás?

– Figyelembe kell vennünk a fiatalszabályt, emellett továbbra is szempont, hogy hazacsábítsuk a pécsi kötődésű játékosokat, akik közül elsőként Vukman Donáttal egyeztünk meg. Szükség van persze még olyan rutinos labdarúgókra is, akik rendelkeznek NB I-es tapasztalattal. Kissé szerencsétlen az átigazolás szempontjából, hogy később kezdődik az élvonalbeli bajnokság, hiszen az onnan kimaradó játékosokkal csak ezután tudjuk felvenni a kapcsolatot. Azt is el kell mondani, a lehetőségeket illetően az átigazolási piacon a hátsó régióhoz tartozunk, de tavaly sem mi voltunk a favoritok.

– Adott esetben mely posztokon van még szükség erősítésre?

– Helesfay Donát és Vukman Donát személyében két pécsi nevelésű kapusunk van, Helesfay mellé szeretnénk még egy vetélytársat jelentő hálóőrt igazolni. Ez persze nem azt jelenti, hogy Vukman nem védhet a szezonban. Szeptember 22-ig még négy játékos szerződtetésére van lehetőségünk, így nem szeretnénk elkapkodni semmit. Nyitott szemmel járunk, az első pár forduló alapján meglátjuk, mely posztokat kell megerősíteni.

– Újoncként mi várható az augusztus 2-én rajtoló, az utóbbi évek legerősebb NB II-es szezonjában?

– Erőltetett lesz már az augusztusi versenyprogram is, mindenki számára új megpróbáltatás a vasárnap-szerda ritmus, sőt, az első hat nap alatt mindjárt három meccset játszunk, amiben lesz egy közel ezer kilométeres utazás is. Természetesen állunk elébe a megpróbáltatásoknak, bízunk a csapatban és reménykedünk az eredményes szezonkezdésben. Ne felejtse ugyanakkor senki, újoncok vagyunk az NB II-ben, még akkor is, ha a nevünk többre hivatott!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram