Nem sikerült a pontszerzés Nyíregyházán

Labdarúgócsapatunk 2-0-ra kikapott a Nyíregyháza Spartacus FC vendégeként az NB II 2. játéknapján.

A Merkantil Bank Liga NB II 2. fordulójában Vas László vezette labdarúgócsapatunk a szintén három ponttal rajtoló Nyíregyháza Spartacus FC vendégeként lépett pályára. Fehér mezes együttesünk bedobásai révén már a szerda esti összecsapás első perceiben a nyírségiek kapuja elé került, ám a házigazdák kisvártatva első adandó lehetőségükből megszerezték a vezetést. A 7. percben Hornyák fejelt szöglet után közelről a hálónkba, amit Helesfay már nem tudott hárítani, 1-0.

Nem sokkal később Hegedűs került a földre a büntetőterületen belül, Lovas játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. A 19. minutumban Kónya vett le mellel egy labdát a hazaiak kapuja előtt, támadónk fordulatból leadott lökete azonban elszállt a keresztléc felett, miként Batizi-Pócsi próbálkozása is pontatlan volt. A mindeközben kontrákra berendezkedő nyíregyháziak a 29. percben növelni tudták előnyüket, Ötvös jó 40-ről lőtt nagy gólt, Helesfay ezt sem védhette, 2-0.

A fordulást követően Bartha került ígéretes helyzetbe a hazaiak kapuja előtt, beadásába pedig mintha kézzel ért volna bele egy hazai védő, csakhogy a játékvezető sípja néma maradt. A 63. percben Ötvös tört be a tizenhatosunkon belülre, a kapujából kifutó Helesfay pedig elhúzta a lábát. A megadott tizenegyest maga a kiharcolója végezte el, meglehetősen pontatlanul, lövése ugyanis a jobb kapufán csattant, így aztán nem változott a vendéglátók előnye.

A 72. percben a csereként pályára lépő Geiger lőtte ki Fadgyas hálóját, de a játékvezető már előtte kifelé szabadrúgást ítélt. A hajrában járva ismét nem sokon múlott a szépítés, Geiger lökete centikkel kerülte el a jobb alsót, majd Sági adott be a tizenhatos sarkának közeléből, a becsúszva érkező Batizi-Pócsi azonban egy hajszállal lemaradt a labdáról. Zárómomentumként Tihanyi lépett ki a védők vonalából, életerős lövését azonban bravúrosan védte Fadgyas.

Újonc csapatunk végül hiába küzdött és tett meg minden tőle telhetőt a becsületbeli gólért, a nyíregyháziak a lefújás pillanatáig megőrizték 2-0-s vezetésüket, így aztán a mieink pont nélkül térhettek haza Pécsre. A hétközi fordulóban elszenvedett vereséget akár már pár nem múlva ki lehet javítani hazai pályán, augusztus 8-án, szombaton 18:15-ös kezdéssel ugyanis a WKW ETO FC Győr együttesét fogadjuk a Stadion utcában.


Merkantil Bank Liga NB II, 2. forduló
Nyíregyháza, Városi Stadion, 2641 néző, Vezette: Lovas (Csatári, Márkus)
Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC 2-0 (2-0)
Gsz.: Hornyák (7.), Ötvös (29.).

Nyíregyháza Spartacus FC: Fadgyas – Svedjuk, Jánvári, Fodor., Galambos – Papp (Papucsek, 74.) – Farkas, Györgyi (Hamed, 46., Végső, 84.), Ötvös, Kalocsai – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György.

PMFC: Helesfay – Sági, Króner (Preklet, 46.), Rácz, Katona – Kónya, Futó, Bartha (Tihanyi, 70.), Hegedűs – Óvári (Geiger, 61.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: Pusztai Sándor/szon.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram