Egy pontot szereztünk a Békéscsaba ellen

Labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlenre végzett a Békéscsaba 1912 Előre együttese ellen a Merkantil Bank Liga NB II 5. fordulójában.

A Merkantil Bank Liga NB II 5. fordulójában a még veretlen Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadtuk 3500 néző előtt a Stadion utcában. A kiváló hangulatú mérkőzésen csapatunk az első tíz percben két veszélyes szabadrúgással is jelezte győzelmi szándékát, az 5. percben például Adamcsek tekerte rá a labdát 20-ról, a játékszer azonban a kapufa jobb alsó tövéről pattant kifelé.

Nem sokkal később pedig Óvári hasonló helyről elvégzett pontrúgása szállt el alig valamennyivel a fehér mezes vendégek kapuja mellett. A küzdelmes találkozón együttesünk játszott fölényben, a helyzetek azonban rendre kimaradtak. A 39. minutumban aztán a rosszul kifutó Czinanó rúgta le Grabantot a tizenhatoson belül, ám játékvezető nem ítélt büntetőt.

A fordulást követően sem változott a játék képe, együttesünk becsülettel hajtott, de nem sikerült rést találni a jól záró békéscsabai védelmen, pedig szép számmal akadtak lövések a vendégek kapuja felé. A 66. percben a csereként pályára lépő Tihanyi lépett ki a baloldalon, 13-ról leadott lövése azonban elszállt a csabai kapu felett. Később Futó bedobását követően Gieger rúgta fölé a labdát 10 méterről.

A 74. percben Geiger emelte be a labdát az ötös környékére, Batizi-Pócsi támadta a labdát, Czinanó ellenben lendületesen jött ki és megszerezte a játékszert. Valamivel ezután Geiger lőtt 16-ról, kissé balról, próbálkozását azonban Czinanó védeni tudta. A 86. percben aztán mindenki gólt kiáltott, miután Batizi-Pócsi zörgette meg a hálót, ám a gólpasszt adó Prekletet lesen látta partjelző.

A mérkőzést akár a hosszabbításban is eldönthettünk volna, csapatunk egészen az utolsó pillanatig ment előre, ám végül 0-0-s döntetlennel ért véget a találkozó. Így aztán Vas László vezette együttesünk 8 ponttal a tabella 10. helyén áll. A folytatásban sűrű lesz a program, augusztus 26-án Csákváron, míg augusztus 30-án itthon a Szentlőrinc ellen lépnek pályára a piros-feketék.


Merkantil Banki Liga NB II, 5. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 3500 néző. Vezette: Kovács Gergely (Király Zsolt, Kiss Balázs)
PMFC – Békéscsaba 1912 Előre 0-0 (0-0)

PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Preklet, Katona – Grabant (Hegedűs, 46.), Geiger, Futó, Óvári (Tihanyi, 62.) – Kónya, Adamcsek (Batizi-Pócsi, 70.). Vezetőedző: Vas László.

Békéscsaba 1912 Előre: Czinanó – Szalai D., Nagy S., Bora, Babinyecz – Bidzilya (Gránicz, 81.), Hursán – Horváth P. (Paudits, 64.), Hodonicki, Szabó P. (Lukács R., 60.) – Pantovics. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram