Szlalom versennyel zárul az augusztus

A szombati rendezvényre kilátogat Vas László vezetőedző és a PMFC NB II-es labdarúgói, emellett lehetőség lesz véradásra is. Bővebben:

Nem akármilyen versenynek ad otthont Pécs augusztus utolsó hétvégéjén: augusztus 29-én, szombaton jön a Sopia-NET szlalomverseny a KGÉP kupáért. Mindez az I. Pécsi Sebesség Fesztivál keretein belül. Az egész napos futamokra kilátogatók közül mindenki megtalálhatja a kedvére való programot: a motor- és autóssport szerelmesei mellett a család többi tagja is jól szórakozhatnak az egész napos családi rendezvényeken. Az esemény fővédnöke Péterffy Attila polgármester.

Pécsen első – és vélhetően nem utolsó – alkalommal rendezik meg a Sebesség Fesztivált. A nap fő rendezvénye a Sopia-NET szlalomverseny a KGÉP kupáért.

Keszthelyi-Pardi Kata, az esemény egyik szervezője lapunknak elmondta, már régóta foglalkoznak szlalomversenyek szervezésével, Pécsen is próbálkoztak korábban, de nem sikerült a megfelelő útvonalat megtalálni.

– Most a PSN Zrt.-vel együtt sikerült megszervezni a fesztivált, kialakítani az útvonalat, a rendezvényt ráadásul a címben szereplő Sopia-NET és a KGÉP is támogatja, van tehát szponzora is a versenynek.

A Pécsi Sebesség Fesztiválon egy családi napot is sikerült összehozniuk a versenyeken kívül, hogy a látogatók közül mindenki jól érezhesse magát.

– Mindezt hagyományteremtő céllal szervezzük. Aki ismer minket, az tudja, hogy maximalisták vagyunk, igyekszünk, hogy a lehető legtöbb élvezetet biztosítsuk mindenkinek. Minden szempontból bővül a paletta: a családi nap mellett a versenybe motorosokat is bevontunk, ráadásul a jelentkezők nagy száma miatt a létszámkeretet is emelni kellett – mondta a szervező.

Íme a részletes program!

programterv_vegleges_

Az autók és motorok Uránvárosban róják majd a köröket a Lauber Dezső Sportcsarnok környezetében, a családi rendezvények ugyanis a sportcsarnok parkolójában zajlanak majd.

Az augusztus 29-i szlalomverseny útvonala az alábbi linkre kattintva jól látszik:

Szlalomverseny útlezárások


Hengerűrtartalom alapján tizenegy kategóriában indulnak versenyzők, az egyes kategóriák első három helyezettje serlegdíjazásban részesül.

Az első futam 9.15-kor fog indulni, miután az esemény fővédnöke, Péterffy Attila polgármester 9 órakor megnyitotta a fesztivált.

Jól tükrözi a program népszerűségét, hogy a 120-ra bővített versenyzői létszám kevesebb, mint 4 nap alatt megtelt.

Technikai tudnivaló: a verseny miatt 6-tól 19 óráig lezárják a Veress Endre út, Páfrány utca, és a Megyeri út közötti útszakaszt.

Számos hasznos információ megtalálható a versenykiírásban, egyéb tudnivalók pedig az ESEMÉNY FACEBOOK OLDALÁN. A társszervező PSN Zrt. is honlapján osztotta meg az információkat.

Forrás: pecsma.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram