Kétgólos győzelem a baranyai rangadón

Labdarúgócsapatunk baranyai rangadóhoz méltóan harcias küzdelemben győzte le 2-0-ra a Szentlőrinc csapatát.

A Merkantil Bank Liga NB II 7. fordulójának rangadóján labdarúgócsapatunk a megyei rivális Szentlőrinc gárdáját fogadta vasárnap este teltház előtt a Stadion utcában. Az összecsapás elején több hazai helyzet is adódott, gólra viszont egyik adandó lehetőséget sem sikerült váltani. Bő negyedórányi játékot követően aztán a vendégek közül Molnár lódult meg, majd lőtt 23-ról a hálónk bal felének irányába, de résen lévő Helesfay szögletre tolta a labdát. A 26. percben Grabant szögletét követően a hosszúnál Króner ugrott fel a legmagasabbra fejelni, ám csúsztatása a keresztléc felett szállt el. Rögvest ezután Vajda beadásából Fröhlich lőtt az ötös környékéről, Helesfay azonban bravúrral védett. Az első félidő vége előtt Futó bedobása Geigerhez került, akinek lövése szentlőrinci kezet ért. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit a 41. percben Grabant nyugodtan lőtt a kapu jobb oldalába a balra vetődő Slakta mellett, 1-0!

A második játékrészben mintha megismétlődött volna a mérkőzés eleje: ismét felváltva jöttek a helyzetek mindkét kapu előtt. Az 51. percben Grabant lágyan betett szabadrúgását Rácz fejelte kapu fölé. A 62. minutumban aztán Grabant egy buktatás miatt kapta meg második sárga lapját, emiatt csapatunk emberhátrányba került. Ráadásul egy vendég szabadrúgást követően Harsányi elé került a labda, akinek távoli bombáját azonban Helesfay öklözte ki zseniálisan. Együttesünk játékán nem érződött a közel félórás emberhátrány, mígnem a végén aztán a pécsiek lettek többen a pályán. A 88. percben kisebb kakaskodásért a szentlőrinciek egyik cserejátékosát, Lehoczky-t állította ki a játékvezető, a ráadás során pedig Molnárt is a kiállítás sorsára jutott egy durva megmozdulásért. A két piros lap kiosztása között csaptunk végleg eldöntötte a három pont sorsát, a 89. percben Adamcsek 20 méterről tekert be egy remek szabadrúgást, beállítva a 2-0-s végeredményt.


Merkantil Bank Liga NB II, 7. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 3500 néző. Vezette: Horváth (Rózsa, dr. Bede)
PMFC – Szentlőrinc 2-0 (1-0)
Gól: Grabant (41.,- büntetőből), Adamcsek (89.)

PMFC: Helesfay – Rácz, Króner, Preklet – Sági, Futó, Geiger (Gajág, 74.), Katona (Keresztes, 46.) – Grabant, Tihanyi (Adamcsek, 62.), Kónya. Vezetőedző: Vas László.

Szentlőrinc: Slakta – Molnár, Havas, Dulló, Nagy – Fröhlich, Hleba (Kovács, 85.), Kapronczai – Harsányi (Lehoczky, 78.), Sili, Vajda (Kondor, 46.). Vezetőedző: Marián Sluka.


Fénykép: Kozma Roland/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram