Szombathelyen növeltük pontjaink számát

Labdarúgócsapatunk harcos mérkőzésen játszott 0-0-s döntetlent a Szombathelyi Haladás vendégeként a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában.

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap délután közvetlen bajnoki riválisa, a szinte azonoson eredménysorral rendelkező Szombathelyi Haladás vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában. A harcos, ugyanakkor jó hangulatú összecsapás első helyzete a házigazdák előtt adódott, a 19. percben Tóth passzolt jobbról középre egy labdát, ám az érkező Schimmer 9 méterről a jobb sarok mellé lőtt. A 24. percben ismét Kiss és Tóth volt a főszereplő. Előbbi szögletét utóbbi hat méterről fejelte kapura, ám Helesfay a bal sarok elöl szedte ki a labdát.

A 32. minutumban aztán Adamcsek lőtt laposan középre 13-ról, Verpecz azonban vetődve megfogta a labdát. Nem sokkal később az NB II-ben először kezdőként pályára lépő Keresztes robogott le a hazaiak kapujáig, majd középre gurított, ahol Kónya és Adamcsek is érkezett, ám a szombathelyi védők még időben eltudták rúgták a játékszert. Öt perccel az első játékrész vége előtt Adamcsek tűzte kapura a 25-ről megítélt szabadrúgást, lövése azonban középre tartott, így Verpecz hárítani tudott, így aztán gólnéküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulást követően megélénkül az iram, ráadásul az 50. percben óriási gólszerzési lehetőség maradt ki. Kónya lépett ki jobbról, egyedül tört kapura, támadónk 12 méterről elengedett életerős lapos lövése azonban elakadt a kapujából kifutó Verpeczben. Az 53. minutumban Medgyes került helyzetbe, jobbról, közelről tüzelt, de a Helesfay jól védte a rövid sarkot. A 64. percben Adamcsek szabadrúgása elsőre vissza pattant támadónk elé, akinek ismétlése már elszállt a lábak között, Verpecz pedig előrevetődve megfogta a labdát.

A 77. percben a cserként pályára lépő Hegedűs lőtt jobbról, 15 méterről a rövid felső irányában, de Verpecz bravúrral védte a kísérletet. Az izgalmas második félidő végéhez közeledve kifejezetten nyílttá vált az összecsapás, amelyet akár mindkét csapat a saját javára is eldönthetett volna. A hosszabbításban ehhez a hazaiak álltak közelebb, a 91. percben Bosnjak bal oldali hatalmas bedobása jutott el Szekérig, aki szerencsére három méterről, kissé eldőlve a léc fölé fejelte a labdát. Maradt tehát a 0-0-s döntetlen, amellyel mindkét együttes előrébb lépett a bajnoki tabellán.


Merkantil Bank Liga NB II, 8. forduló
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2787 néző.
Szombathelyi Haladás – PMFC 0-0 (0-0)

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Schimmer (Rácz F., 72., Mocsi, Devecseri – Dezamits (Szekér, 46.), Holdampf, Csilus (Tóth D., 57.), Bosnjak – Kiss B. – Tóth B., Medgyes. Vezetőedző: Mátyus János.

PMFC: Helesfay – Sági (Hegedűs, 64.), Preklet, Rácz L., Króner – Kónya, Futó, Geiger, Óvári – Keresztes (Katona, 61.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: haladas.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram