Makón léptünk tovább a kupában

Csapatunk a megye I-es Makó FC vendégeként aratott 3-1-es győzelmével a legjobb 64 közé jutott a MOL Magyar Kupában.

A MOL Magyar Kupa 6., egyben első országos fordulójában kapcsolódott be sorozat küzdelemébe a PMFC, amely szombat délután az NB III-ba igyekvő, a Csongrád-Csanád megyei I. osztályt hibátlanul vezető Makó FC vendégeként lépett pályára. Siha Zsolt hazai alakulata nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, az első gólszerzési lehetőség ezzel együtt a pécsiek előtt adódott. A 17. percben Óvári szögletét követően a hosszúnál Grabant lőtt félmagasan az oldalháló mellé. Nem sokkal utána Hegedűs adott be balról, a legmagasabbra Keresztes ugrott fel fejelni, akinek bólintása azonban elszállt a makói kapu mellett. A 22. percben a meccs addigi legnagyobb védését Hermány mutatta be! Zámbori tett vissza egy szögletet, amire Seres dőlt rá, ám lövését kapusunk nagyot vetődve kitolta a bal felső elől.

Gólnélküli első játékrész után folytatódott a találkozó, amelynek elején NB II-es csapatunk viszont már eldöntötte a továbbjutás kérdését. A 47. minutumban Hegedűs szögletét követően Rácz még csak a keresztlécet találta el, ám a lecsorgót Németh juttatta közelről a makói hálóba, 0-1! Ráadásul a 49. percben megdupláztuk előnyünket, ugyanis Grabant lövésébe Batizi-Pócsi tette bele a lábát a makói gólvonal előtt becsúszva, 0-2! Ennek ellenére tartogatott még bőven izgalmakat a kupacsata, hiszen az 54. percben Németh fordulásból leadott lövése a bal kapufáról pattant kifelé, míg a másik oldalon Magyar beadását ütötte ki Hermány, a labda Babolek elé került, akinek lövése a keresztlécen pattant. A 76. percben aztán egy gyors támadás végén Adamcsek lőtte ki könyörtelenül a makóiak hálóját, 0-3!

A 79. percben újabb gólt szerezhettünk volna, Óvári 12-ről lőtt a makói háló jobb alsójának irányába, de Szalkai nagyot mentett. A 81. minutumban aztán szépíteni tudott a makói gárda, a korábban csereként pályára lépő Rabecz talált be közelről, a végig remekül védő Hermány azonban már csak a gólvonalon túlról tudta kihalászni a játékszert, 1-3. A mérkőzés hosszabbításában záró momentumként Adamcsek 17-ről leadott lövését Szalkai tolta ki a bal alsó sarok elől, így tehát maradt az 1-3-as végeredményt, amellyel Vas László vezette együttesünk megérdemelten jutott a legjobb 64 csapat közé a MOL Magyar Kupában. Folytatás szeptember 28-án, hétfőn 20:00 órakor a DVSC elleni idegenbeli bajnokin, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.


MOL Magyar Kupa, 6. forduló
Makó FC – PMFC 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Rabecz (81.), ill. Németh M. (47.), Batizi-Pócsi (49.), Adamcsek (76.).

PMFC: Hermány – Króner, Gajág, Németh – Keresztes (Rácz, 46.), Grabant, Bohata (Adamcsek, 60.), Archie – Hegedűs, Batizi-Pócsi (Tihanyi, 66.), Óvári. Vezetőedző: Vas László.


Vas László (a PMFC vezetőedzője): “Egy stabil, jó makói csapattal találkoztunk, amely megnehezítette a dolgunkat. Magunkról is beszélve pozitívum, hogy nyertünk és továbbjutottunk. Másrészt pedig Archie Hawkins személyében egy újabb fiatal mutatkozott be a felnőttek között. Jól játszott, nagy jövő áll előtte. A feltörekvő fiatalok mellett ezúttal azok kaptak játéklehetőséget, akik kevesebb szerephez jutottak az elmúlt időszakban. Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak.”

Fénykép: delmagyar.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram