Meccstörténelem: Debrecen – Pécs

Az 59. Debrecen – Pécs bajnoki mérkőzés következik, a Loki pályaválasztásával a 29. alkalommal találkoznak a csapatok.

Komoly múltú összecsapással folytatja NB II-es szereplését a PMFC, amely az éllovas DVSC vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában. A jogelődöket is figyelembe véve 1960 és 2015 között 58 bajnoki találkozót játszottak le ebben a párosításban, amelyből 54-et az első, míg 4-et a másodosztályban rendeztek meg.

Az összesített mérleg kiegyenlített, hiszen 22 baranyai győzelem mellett 15 döntetlen született, míg 21 összecsapás debreceni sikerrel ért véget. A piros-feketék (korábban lila-fehérek) ezek során nem kevesebb, mint 64 gólt szereztek, míg a hajdúságiak 67 találatot jegyeztek fel az évtizedek során lezajlott összecsapásokon.

Kizárólag az Oláh Gábor utcai, illetve a Nagyerdei Stadionban lejátszott egymás elleni NB I-es és NB II-es bajnoki mérkőzéseken már jóval a házigazdák voltak eredményesebbek, ugyanis a Loki 14-szer örülhetett a lefújást követően, 8-szor pontot tudtak rabolni a pécsiek, akik másik 6 alkalommal győztesként térhettek haza.

Mindazonáltal a gólok eloszlását tekintve is a házigazdák főlénye mutatkozik meg, 39 Loki-találatra 25 érkezett pécsi részről. A jogelőd Pécsi Dózsa első Debrecen elleni vendégjátékára 1960. szeptember 18-án került sor. A Nagyerdei Stadionba 18.000 néző előtt a pécsi balhátvéd, Csupák József góljával a baranyaiak 1-0-s győzelmet arattak.

Leszűkítve a két nagy múltú klub egymás elleni csatáinak körét, 4-szer megesett, hogy a másodosztályban csaptak össze a felek: 1975-ben 2-1-es vereséget szenvedtünk, 1977-ben viszont 2-1-es győzelmet értünk el. A DVSC elleni párharc 5 év után – szeptember 28-án, hétfőn 20:00-kor – a Nagyerdei Stadionban folytatódik.

fb_cover_dvsc (1)

Elővételes jegyvásárlásért, valamint további szurkolói információkért kattintson IDE.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram