Hétfő este a bajnokaspiránshoz látogatunk

Beharangozó: A Merkantil Bank Liga NB II 10. fordulójában a listavezető DVSC vendégeként lép pályára 10. helyezett csapatunk.

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk a DVSC vendégeként lép pályára a Nagyerdei Stadionban, szeptember 28-án, hétfőn 20:00 órakor. A Debrecen számos trófeát zsebelt be története során, ám az 1902-ben alapított klub igazi sikerkorszaka csak az 1990-es évek elején kezdődött. 1993-ban a Loki feljutott az élvonalba, egy év pedig Garamvölgyi Lajos irányításával bronzérmes lett a debreceni alakulat. Két évvel később Sándor Tamás lett az Év labdarúgója, 1999-ben pedig a csapat megnyerte első hazai trófeáját, a Magyar Kupát. 2001-ben megcsapta őket a kiesés szele, de miután a BKV gárdája nem vállalta az élvonalbeli szereplést, így a Debrecen maradt az első osztályban.

Két évvel később már bajnoki bronzérmet ünnepeltek, a kupában ezüstérmes lettek, az UEFA-kupában pedig főtáblán a 32 közé jutottak. 2005-ben – a DVSC történetében először – megnyerték a Borsodi Ligát, majd 2006-ban és 2007-ben ismét bajnokok lettek. Egy ezüstérmes esztendő után 2009-ben megszerezték a 4. elsőségüket is, bejutottak a Bajnokok Ligája főtáblájára. 2010-ben megvolt az 5. arany, emellett a Loki megnyerte a kupát, a ligakupát és a szuperkupát is, tehát begyűjtötték mind a négy hazai trófeát. 2012-ben győzelmet szereztek a Magyar Kupában és veretlenül lettek bajnokok. 2014-ben hetedszer lettek elsők, így éles kontraszt, hogy 2020-ban, 27 év után búcsúztak az élvonalból, ahová a másodosztályból szeretnék kiharcolni a visszajutást.

fb_cover_dvsc (1)

Az NB II-es bajnoki címre és ezzel együtt a feljutásra előzetesen minden adott Debrecenben, hiszen a hajdúságiak kimagasló gazdasági háttérrel, ezzel együtt pedig bivalyerős, több válogatott múlttal rendelkező játékoskerettel vágtak neki a Merkantil Bank Liga NB II 2020/21-es idényének. A Lokit védelmét erősíti például Ferenczi János, aki korábban 147 NB I-es meccsen játszott, Poór Patrik, aki 168 élvonalbeli meccsel rendelkezik, valamint a 161 első osztályú, és 22 válogatott tétmeccsel bíró Korhut Mihály. A DVSC legújabb igazolása, a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs is pályára léphet ellenünk, akárcsak a másik két korábbi válogatott középpályás, Bódi Ádám és Varga József. Előbbi 235, míg utóbbi 221 NB I-es meccsen játszott.

A civisváros együttesének támadósorát szintén hazai szinten meghatározó csatárok erősítik, így az eddig 226 élvonalbeli találkozón szereplő Tischer Patrik, vagy a 110 NB I-es összecsapást magáénak tudható Szécsi Márk mindenképpen kiemelkedik. Rajtuk kívül oda kell figyelni a 20 esztendős Bárány Donátra is, aki az eddigi 9 forduló során már 7 találatot szerzett, amivel jelenleg vezeti a DVSC házi góllövő listáját, míg összetettben a második legeredményesebb játékos az NB II idei kiírásában. Összehasonlításként a Debrecen keretét alkotó játékosok összesen 165 válogatott fellépés mellett 1985 NB I-es meccsel rendelkeznek, ezzel szemben a PMFC labdarúgóinak csupán 412 élvonalbeli szereplés adatott meg. Ebből a sérüléssel bajlódó Bartha László egymaga 292-t jegyzett.

A DVSC az idei szezonnyitón a Nagyerdei Stadionban győzte le 1-0-ra a Budaörsöt, majd pedig a városi rangadón 3-0-ra nyertek az újonc DEAC ellen. A Kondás Elemér vezette piros-fehérek ezt követően 1-1-es döntetlenre végeztek Siófokon, az elhullajtott pontokat viszont már a következő fordulóban pótolták, hiszen hazai pályán 3-0-ra verték meg a Szolnokot. A hajdúságiak egyetlen vereségüket távol otthonuktól, Gyirmóton szenvedték el, ahol 1-0-ra a házigazdák tudtak győzedelmeskedni. A folytatásban 3-0-ra legyőzték a Szegedet, majd 1-1-et játszottak a Vasas vendégeként, ezt követően pedig 5-3-ra nyertek az Ajka ellen, míg a legutóbbi bajnoki fordulóban a Kaposvár otthonában arattak 3-1-es sikert. Az éllovas DVSC mérlege így 6 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 20-7-es gólaránnyal.

Ezzel szemben a másodosztályban újonc labdarúgócsapatunk 3 győzelemmel, 4 döntetlennel, 2 vereséggel, 9 rúgott és 5 kapott góllal, 13 ponttal a tabella 10. helyéről várja a Debrecen elleni idegenbeli mérkőzést. A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában (szeptember 28., hétfő) 20.0a-kor kezdődik a DVSC – PMFC bajnoki találkozó, melyet az M4Sport élőben közvetít, emellett honlapunkon a megszokott módon élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk a helyszínről. Vendégjegyet elővételben online is meg lehet vásárolni a www.meccsjegy.mlsz.hu weboldalon. A jegyek egységesen 1.500 Ft-ba kerülnek (D4-es szektor). Mérkőzés napján egy vendégpénztár áll majd rendelkezésetekre, mely mérkőzés előtt 4 órával nyit. Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a Nagyerdei Stadionban kötelező a szájmaszk használata, így kérünk mindenkit, hogy maszkot feltétlenül vigyenek magukkal!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram