Nem adtuk könnyen a pontokat

NB II-es labdarúgócsapatunk Adamcsek büntetőjével ugyan egyenlített, ám végül 3-1-es vereséget szenvedtünk az éllovas DVSC vendégeként.

Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk hétfő este a listavezető, a Nagyerdei Stadionban ráadásul veretlen DVSC vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 10. fordulójának záró mérkőzésén. Mindkét együttes belekezdett a találkozó elején, míg a 9. percben hátrányba kerültünk. Bárány adott a bal szélre Ferenczinek, aki középre adott, Sós pedig 9 méterről a kapunk bal oldalába fejelte a játékszert, Helesfay hiába vetődött, nem tudta kitolnia labdát, 1-0.

Folyamatos és élvezetes volt a szakadó esőben zajló játék, aztán a 13. minutumban ismét a debreceniek előtt adódott lehetőség. Ferenczi balról, éles szögből lőtt a léc alá, Helesfay azonban hatalmas bravúrral kitolta a keresztvas alól a labdát. Bő tíz perccel később egy veszélyes hazai támadás végén Bárány fejelte le közelről a kapunk mellé a labdát. Nem sokkal erre rá aztán komoly egyenlítési lehetőséget puskáztunk el a civisvárosiak kapuja előtt.

A 26. percben egy hazai sarokrúgást követően vezetett mintaszerű támadás végén Hegedűst hozták helyzetbe a társak a tizenhatosnál, Zöldesi meglehetősen rosszul jött ki a kapujából, támadónk azonban túl húzta és végül kapura tartó lövésébe belevetődött egy hazai védő. A 33. percben egy balról megítélt pontrúgást Adamcsek tűzött rá, akinak labdája nem sokkal húzott el a Loki felső léce felett. Nem játszottunk alárendelt szerepet a rutinosabb labdarúgókkal rendelkezdő DVSC-vel szemben.

A fordulást követően sem csökkent az iram, az 52. percben Futó emelte be a labdát a DVSC kapuja elé, Zöldesi rosszul jött ki, Grabant így középre tudott gurítani, ahol Hegedűs érkezett, ám lapos lövését Kinyik kirúgta a gólvonalon. A 62. percben sikerült egyenlítenünk, Hegedűs szögletét követően Adamcseket rántotta le Poór. Németh játékvezető pedig jogosan ítélt tizenegyest a javunkra, amit Adamcsek lőtt magabiztosan a jobbra vetődő Zöldesi mellett a jobb alsóba, 1-1!

Adamcsek a 65. percben közel állt a duplázáshoz, kapáslövése azonban centikkel ugyan, de elszállt a kapu felett. Erre azonban szinte azonnal volt válasza a Lokinak, a 67. percben egy bal oldali beadás után a védőket megelőzve Bárány bólintott közelről a kapunkba, 2-1. Tíz minutummal később a csereként pályára lépő 108-szoros válogatott Dzsudzsák beadását Ferenczi tűzte kapura 11-ről, ám Helesfay óriásit vetődve tolta ki a gólba tartó labdát!

A rutin és a minőségbeli különbség a 81. percben ismét megmutatkozott a tavaly még az NB I-ben szereplő DVSC javára, hiszen Dzsudzsák balról elvégzett szabadrúgását követően Kinyik az ötösön belülről talált be fejjel a hálónkba, 3-1. Míg a rendes játékidő utolsó percében egy lendületes ellentámadás során Adamcsek kiszorított szögből leadott próbálkozását blokkolták a hazai védők. Javítási lehetőség vasárnap 17:00-től a BFC Siófok ellen a Stadion utcában!


Merkantil Bank Liga, 10. forduló.
Nagyerdei Stadion, 4180 néző. Vezette: Németh Á.
DVSC-Pécs 3-1 (1-0)
Gól: Sós (9.), Bárány (67.)., Kinyik (81.), illetve Adamcsek (62., 11-esből).

DVSC: Zöldesi – Kusnyír, Kinyik, Poór, Korhut – Bódi (Tischler, 85.), Varga J., Bényei Á., Ferenczi – Sós (Bévárdi, 55.), Bárány (Dzsudzsák, 73.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

PMFC: Helesfay – Sági (Króner, 15.), Rácz, Preklet, Katona – Grabant, Futó, Geiger, Hegedűs (Tihanyi, 75.) – Adamcsek, Kónya. Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram