Vasárnap Szegedre látogatunk

Bemutatjuk következő NB II-es ellenfelünket, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét, amely ellen vasárnap 17:00 órakor lépünk pályára a Szent Gellért Fórumban.

Vasárnapi ellenfelünk alapítása 2011-re tehető, “egyfajta új irány és stabil működés jelképeként, ami az azt megelőző időszakban nem volt jellemző a szegedi labdarúgásban” – olvasható a klubtörténet bevezetésében a szegediek honlapján. A Szeged-Csanádi egyházmegye 100 %-os tulajdonában álló sportszervezet azóta a másod- illetve harmadosztályban szerepelt, az elavult infrastruktúra miatt átmenetileg gyulai helyszínnel. Tavaly szinte minden területen új dimenzióba került a klub: NB III-as csoportgyőztesként újra másodosztályba jutott a felnőtt csapat, névváltozás után pedig már Szeged-Csanád Grosics Akadémiaként küzdenek a Merkantil Bank Ligában, illetve székhelyük visszakerült Szegedre, a 8000 fő befogadására alkalmas Szent Gellért Fórumba.

fb_cover_grosics másolata

A szegedi alakulat élén Dr. Dobos Barna vezetőedző munkáját Bekim Kapic, Paul Ceusan és Andorka Péter asszisztens edzők, illetve Bagdi Ferenc kapusedző segítik. A kék-feketék számára nem indult jól a 2020/21-es szezon. A bajnoki nyitányon hazai közönségük előtt kaptak ki a Békéscsabától (1-2), döntetlent játszottak Csákváron (1-1) és a Szentlőrinc (1-1) ellen, majd vereségest szenvedtek Szombathelyen (2-0), otthon a Budaörstől (0-2) és a DVSC (3-0) vendégeként is pont nélkül maradtak. Ezt követően rátaláltak a helyesebb útra, nyerni tudtak a Siófok (2-1), a Szolnok (0-2), a DEAC (2-1) ellen. A Vasas (3-1) otthonában kikaptak, majd sikert arattak az Ajka ellen (2-1), elmaradt gyirmóti (0-1) meccsükön vereséget szenvedet, míg legutóbb a Kaposváron (1-2) nyertek.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia összesített mérlege 5 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség, 14 rúgott és 16 kapott gól. Pontjaik száma 17, ezáltal pedig a Merkantil Bank Liga 12. helyén áll a Tisza-parti gárda. Az idei szezonban az eddigi 7 hazai fellépésükből 3-at vettek sikerrel (Siófok, DEAC, Ajka), 1 esetben osztoztak meg pályaválasztóként a pontokon (Szentlőrinc), míg további 3 ízben vereséggel hagyták el a Szent Gellért Fórum játékterét (Békéscsaba, Budaörs, Gyirmót). Otthonukban eddig 8 góllal örvendeztették meg szurkolóikat, 9-szer viszont be nem tervezett középkezdést végeztek el. A Szeged keretét ugyanakkor több, élvonalbeli rutinnal is rendelkező labdarúgó erősíti, köztük két korábbi NB I-es játékosunk, Mohl Dávid és Miroslav Grumic.

A Szeged ellen a jogelődöket is figyelembe véve, 1956 és 2019 között 40 első osztályú, 2 másodosztályú, illetve 2 NB III-as találkozót játszottunk le. Az összesített mérleg a Pécs számára kedvezőbb, hiszen 19 baranyai győzelem mellett 10 döntetlen született, míg 15 összecsapás szegedi sikerrel ért véget. A piros-feketék 56, míg a kék-feketék 48 találatot jegyeztek fel az egymás elleni mérkőzések során. Szegeden már jóval a hazaiak voltak eredményesebbek, akik 12-szer örülhettek a lefújást követően, 6 alkalommal döntetlen született, és csupán 3-szor nyertünk vendégként. Idegenben a gólok eloszlását tekintve is a hátrányunk mutatkozott meg, 34 találatra 17 gól volt a válasz. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen vasárnap 17:00 órakor a Szent Gellért Fórumban lépünk pályára.

Részletes szurkolói információk ITT!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram