Meccstörténelem: Szeged – Pécs

Vasárnap a 45. bajnoki mérkőzünk követezik a Szeged ellen, a Tisza-partiak vendégeként 30 éve nyertünk utoljára.

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában 5. helyen álló labdarúgócsapatunk a jelenleg a 12. pozíciót elfoglaló Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként folytatja NB II-es szereplését.  A november 1-jén, vasárnap 17:00 órakor kezdődő idegenbeli találkozó előtt szokásunkhoz híven egy kis múltidézéssel folytatjuk felvezetésünket, ezúttal a Szeged elleni bajnoki  párharcokat felelevenítve.

fb_cover_grosics másolata

A jogelődöket is figyelembe véve, 1956 és 2019 között 40 első osztályú, 2 másodosztályú, illetve 2 NB III-as találkozó ért véget a két klub között. Az összesített mérleg a Pécs számára kedvezőbb, hiszen 19 baranyai győzelem mellett 10 döntetlen született, míg 15 összecsapás szegedi sikerrel ért véget. A piros-feketék 56, míg a kék-feketék 48 találatot jegyeztek fel a mérkőzések során.

Szegeden viszont már jóval a hazaiak voltak eredményesebbek, akik 12-szer örülhettek a lefújást követően, 6 alkalommal döntetlen született, és csupán 3-szor nyertünk vendégként. Idegenben a gólok eloszlását tekintve is a hátrányunk mutatkozott meg, 34 találatra 17 gól volt a válaszunk. A Tisza-partiak vendégeként 30 éve nyertünk utoljára bajnoki találkozót.

Legutóbbi sikeres szegedi fellépésünkre 1990. október 20-án került sor, a Felső Tisza-parti Stadionban. Az 1990/1991-es NB I szezon 10. fordulójában Garami József legendás mesteredzőnk vezetésével sikerült vendéggyőzelmet aratnunk. A PMSC mindkét akkori gólját középcsatárunk, Belansky Attila rúgta a 7. és a 35. percben a szegediek hálójába, beállítva ezzel a 0-2-s végeredményt.


Köszönet Vitos Györgynek, a szegediek négy évtizede hű krónikásának!


Jegyvásárlással és további szurkolói tudnivalókról ITT tájékozódhat!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram