Következő ellenfelünk: Vasas FC

Bemutatjuk következő bajnoki ellenfelünket, a Vasas FC együttesét, amely ellen szerdán 18:00 órakor lépünk pályára itthon a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában.

A Vas- és Fémmunkások Sport Clubja és ezen belül a profi labdarúgó klub is ugyanazon napon, 1911. március 16-án alakult. A Vasas története során hat alkalommal nyert magyar bajnoki címet, négy alkalommal kupagyőztes volt, a magyar labdarúgó csapatok élvonalbeli mérkőzései alapján számított eredményességi listán az 5. helyet tudhatja magáénak. A 13. kerületiek több mint száz éves múltra visszatekintő történetük során legendás játékosokat adtak a magyar focinak és a válogatottnak is.

fb_cover_vasas másolata

Az angyalföldi csapat a 2017/18-as szezon végén, az NB I-ből való kiesést követően a másodosztályban folytatta szereplését. A Merkantil Bank Liga 2018/19-es szezonját a 4. helyen zárták, majd ezt követően komoly erősítéssel vágtak neki az újabb bajnoki évadnak. A koronavírus miatt idő előtt befejezettnek nyilvánított 2019/20-as bajnoki idényben a lejátszott fordulók alapján a Vasas FC a tabella 3. helyén állt, 7 ponttal lemaradva a második Budafoki MTE együttese mögött.

A piros-kékek a 2020/21-es NB II-es pontvadászatot Bene Ferenc irányításával kezdték meg, akinek azonban időközben megköszönték a munkáját. A Vasas FC vezetőedzője azóta korábbi labdarúgónk, a Békéscsaba éléről kinevezett Schindler Szabolcs lett, akinek segítségére Tóth András asszisztens edző, Lippai József kapusedző és Gaál Miklós erőnléti edző áll rendelkezésére. Utóbbi név szintén ismerősként csenghet, hiszen a korábbi hátvéd több ízben is erősítette a PMFC-t.

A Vasas FC a legutóbbi négy, míg a kupával együtt öt tétmérkőzését sikerrel koronázta meg, így pedig jelenleg a 7. helyen áll a tabellán, a MOL Magyar Kupában pedig a legjobb 32 közé került. NB II-es legyőzöttjeik sorába tartozik a Csákvár (2-1), a Szentlőrinc (1-5), a Szeged (3-1), a DEAC (4-1), az Ajka (1-2) és a Kaposvár (1-0) is. Pontot szereztek a Kazincbarcika (1-1), a Békéscsaba (1-1), a DVSC (1-1), és a Szolnok (1-1) ellen, míg csupán a Budaörstől (3-1), a Siófoktól (2-0) és a Gyirmóttól (2-0) kikaptak ki.

Az angyalföldi együttes eddigi összesített mérlege 6 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség, 24 rúgott és 18 kapott gól. Pontjaik száma pedig a 14. fordulót követően 23, ami csak 2-el kevesebb, mint amennyit a PMFC gyűjtött az eddigiek során. Nem mehetünk el említés nélkül amellett, hogy a Vasas FC keretét tekintve a bajnoki cím és ezzel együtt a feljutásra esélyesek egyik legnagyobb várományosa, hiszen komoly NB I-es és válogatott rutinnal rendelkező játékosok állnak Schindler Szabolcs rendelkezésére.

A kapusposztért házon belül a rutinos Jova Levente mellett Ivan Rados küzdhet meg, továbbá védelmüket erősíti például Szivacski Donát, Litauszki Róbert, Otigba Kenneth és Csató Martin. Középpályásaik között szintén meghatározó nevekkel találkozhatunk, úgy, mint Pátkai Máté, korábbi csapatkapitányunk, Szatmári Lóránd, valamint Pekár László. Támadóik között bevethető akár Vernes Richárd, Radó András, Balajti Ádám, Birtalan Botond és Feczesin Róbert is.

Érdekesség, hogy a 90. bajnoki meccsünk következik a Vasas ellen, ugyanakkor az NB II-ben még sosem találkozunk velük. Az örökmérleg nem túl fényes a fővárosiak ellen: 18 pécsi győzelem, 33 döntetlen és 38 Vasas siker született eddig, míg a gólarány 139-92 vendégeink javára. Amennyiben csak a Pécsett lejátszott bajnokikat nézzük, akkor sokkal jobb képet kapunk, 13-szor győztünk, 20 döntetlent játszottunk és 11-szer szenvedtünk el vereséget, miközben 61-60 gól született.

A Vasas FC elleni párharc 9 év után a PMFC Stadionban folytatódik 2020. november 4-én, szerdán 18:00 órai kezdettel. A találkozóra a belépőjegy ára egységesen 1000 Forint, míg a 14 év alattiak és a 65 év felettieknek ingyenesen a belépés, ugyanakkor az érintett korosztály részére is ki kell váltani egy díjmentes, úgynevezett regisztrációs belépőt. Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a szájmaszk viselése kötelező a PMFC Stadionban! Részletes tudnivalók ITT!

Fénykép: vasasfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram