Értékes pontot szereztünk a Vasas ellen

NB II-es labdarúgócsapatunk ötödik meccsén nem kapott gólt, a Vasas FC elleni 0-0-s döntetlennel megőriztük 4. helyezésünket.

Szerda este a jó erőkből álló Vasas FC-t fogadtuk a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában. Mindkét csapat zsinórban négy győzelemmel vágott neki a sorozatban már a 90. egymás elleni bajnoki mérkőzésnek. A találkozó első lehetősége a mieink előtt adódott, a 6. percben az öt sárgás eltiltását letöltő Futó nagybedobását Rácz a kapunak kissé háttal csúsztatta meg fejjel, ám Jova útját állta a labdának és megfogta a játékszert. Bő húsz perccel később Pekár lövését hárította lábbal Helesfay, míg a 26. minutumban Óvári szögletét követően ismét Rácz fejelhetett, de Jova ezúttal a gólvonal előtt védett. A továbbiakban a küzdelem mellett egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, így 0-0-s állással mehettek pihenőre a csapatok.

pecsvasas1

A második félidő 50. percében Pekár buktatásáért végezhettek jó szögből szabadrúgást a vendégek, amit maga a sértett tekert rá 20-ról, csakhogy labdája elszállt a jobb alsónk mellett. A 64. percben Hegedűs sarokrúgást követően Rácz fejelt a Vasas kapuja mellé. Kicsit több mint negyed órával a mérkőzés vége előtt a meccslabdát hárító kapusunkat jutalmazta hatalmas tapssal az új kormányrendelet miatt foghíjas lelátókon helyet foglaló szurkolók. A 73. percben Radó közeli életerős löketét Helesfay hárította bravúrral. A 85. percben Geiger tört be szép cseleket balról a tizenhatosra, támadónk éles szögből leadott lövését Jova fogta meg a jobb alsó előtt. Csapatunk ötödik meccsén nem kapott gól, a Vasas FC elleni 0-0-s döntetlennel pedig megőriztük 4. helyezésünket.


Merkantil Bank Liga, 15. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1120 néző. Vezette: Oláh (Becséri, Kovács II.)
PMFC – Vasas FC 0–0 (0-0)
Sárga: Kovács (55.), Króner (88.)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz., Preklet, Németh – Kónya, Tölgyesi (Geiger, 56.), Futó, Óvári (Hegedűs, 56.) – Keresztes, Bartha (Adamcsek, 64.). Vezetőedző: Vas László

Vasas FC: Jova – Terbe, Viczián, Szilágyi, Silye – Pátkai, Hidi, Kovács M. – Pekár (Szatmári, 62.), Feczesin, Radó (Balajti, 81.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram