Sokat és keményen dolgozott

Az elmúlt három fordulóban Vas László vezetőedző rendre a kezdőbe nevezte Keresztes Barnát, a PMFC sajátnevelésű támadóját. Ez alatt hét pontot gyűjtött a Pécs, míg a 19 éves játékos legutóbb gólpasszal, majd góllal segítette sikerhez a csapatát.

– Nagyon jó érzés volt, ezért dolgoztam már régóta. Örülök, hogy így sikerült játszanom. Nyilván ez a csapat érdeme is, nélkülük nem sikerülhetett volna. Szerencsésen alakult a találkozó, mert tudtam adni egy gólpasszt és én is betaláltam – kezdte kérdésünkre Keresztes. – Már a gólpassz is meghozta az önbizalmamat. Szerencsére Geiger Norbi betalált, nagy volt az öröm. Utána felszabadultabban játszottam, így a végén összejött a gól is.

A 19 éves tehetségnek már a Vasas ellen is voltak jó megmozdulásai, azonban a feszültség még látszott rajta, de a fővárosiak védői között nem is volt egyszerű dolga.

– Fel kellett vennem a ritmust. A Vasas egy jóval keményebb ellenfél volt, nagyon más szint volt ez a két mérkőzés. Úgy érzem, belerázódtam a dolgokba, és ez a teljesítményemen is meglátszott. Bátrabban mozogtam, és szerencsére összejött minden – tette hozzá, majd kitért arra is, ez nem volt egyszerű feladat. – Nem mondanám könnyűnek a beilleszkedést. Nagyon sokat kellett dolgozni, és nem csak a pályán, hanem azon kívül is szót kell értenem a társakkal. Ez nem egy könnyű folyamat, de aki ebben hisz, és keményen dolgozik, az odaérhet. Emellett mindenki nagyon segítőkész, az egész csapat nagyon befogadó volt a kezdetektől. Mostanra sikerült beilleszkednem, és remélem, még több lehetőséget kapok. Főleg a támadókkal kell összhangban lennem. Az Ajka elleni meccsből szerintem látszott, hogy már felvettem a ritmust, megérjük egymást akár félszavakból is.

A Pécs most jó szériában van, aminek köszönhetően már a dobogósok sarkát tapossa.

– Folytathatjuk ezt a jó sorozatot, ez csak rajtunk múlik. Ezután is ugyanolyan keményen fogunk dolgozni, és megpróbáljuk minden meccsből kihozni a maximumot. Nagyon bízom benne, hogy még a téli fordulók után is a dobogó közelében leszünk, vagy akár rajta – jelentette ki Keresztes. – A mostani formát tekintve ez reális cél lehet. Ezt csak mi tudjuk elrontani. Már megmutattuk, hogy bárki ellen képesek vagyunk pontot, pontokat szerezni.

Most egy kicsit feltöltődhetnek a játékosok a válogatott szünet miatt, de egy ilyen fiatal labdarúgó természetesen inkább a pályán lenne.

– Előnyösebb lenne, ha nem lenne most szünet, bár egy kicsit ebben a sorozatban elfáradtam, illetve szerintem mindenki. Ez egy húzósabb terhelés volt. Jó egy kicsit kikapcsolódni, regenerálódni, visszatekinteni a meccsekre, kielemezni, miben kell fejlődni. Aztán, ha visszatérünk, ugyanúgy, keményen folytatjuk tovább – tette hozzá, erre viszont már csak üres stadionban lesz lehetőségük, mert a kormány úgy határozott, minden mérkőzés zárt kapus lesz.

Szöveg forrása: Kvanduk Bence/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram