19 év után játszunk ismét Dorogon

A 12. Dorog – Pécs bajnoki mérkőzés következik, a Komárom-Esztergom megyeiek vendégeként legutóbb 2001-ben 2-0-s siker arattunk.

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában 3. helyen álló labdarúgócsapatunk a jelenleg a 17. pozíciót elfoglaló Dorogi FC vendégeként folytatja NB II-es szereplését. A december 6-án, vasárnap 13:00 órakor kezdődő tavaszról előrehozott idegenbeli találkozó előtt a korábbi dorogi bajnoki párharcokat elevenítjük fel.

fb_cover_dorog

A két klubcsapat a jogelődöket is figyelembe véve korábban 11 bajnoki alkalmával csapott össze egymással. Ebből 2 párharc a legmagasabb osztályban, míg 9 a második vonalban került lejátszásra. Az összesített mérleg ezek alapján 6 pécsi győzelem, 2 döntetlen és 3 dorogi siker, míg a gólkülönbség 16-10 a baranyaiak javára.

Kizárólag a Dorogon lejátszott bajnoki találkozókat figyelembe véve kiderül, hogy a Komárom-Esztergom megyeiek vendégeként korábban 1 pécsi győzelem mellett 2 ízben döntetlen született, további 2 esetben pedig a hazaiak örülhettek lefújást követően, míg a gólkülönbség 7-4 a pályaválasztók javára.

A jogelődök első találkozójára 1974-ben került sor, amikor a PMSC a Dorogi AC otthonában közel 4000 néző előtt játszott 1-1-es döntetlent az NB I-ben. A vezetést Bálint László szerezte meg, míg a házigazdák Laczkó István góljával egyenlítettek. Ezt követően már csak a másodosztályú bajnokságban találkoztak egymással a csapatok.

1976-ban a Dorog 3-1-es győzelmet aratott, míg kicsit ugorva, 1998-ban szintén a hazaiak nyertek 3-0-ra, 2001-ben 0-0-s döntetlennel zárult a találkozás, míg a mindmáig utolsó dorogi vendégségünk alkalmával Márton Gábor és Závoda Gábor révén 2-0-s sikert arattunk, amellyel akkor az NB I/B Nyugati-csoport élére állt a PMFC.

A Dorogi FC elleni másodosztályú párharc 19 év után – 2020. december 6-án – vasárnap 13:00 órakor folytatódik a Buzánszky Jenő Stadionban, ahol a hatályos kormányrendelet értelmében nézők nélkül, zárt kapuk mögött kerül lejátszásra a mérkőzés. Klubunk a megszokott módon élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a helyszínről.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram