PMFC eSport: Hibátlan hétvége!

A PMFC eSport csapata vasárnap a Hungarian Pro Clubs League másodosztályának 8. játéknapján a Veszprém Pro School ellen lépett pályára.

Az első találkozó eseménytelenül indult, csupán mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok. Az első veszélyt egy Veszprém szabadrúgás jelentette a 23. percben, de László lövése kevéssel a kapu mellé szállt. A 39. percben hibáztak a veszprémi védők, Kárpáti beadását Kevin rosszul vette át az ötösön belül, Poór lecsapott a labdára és kíméletlenül lőtt a kék-fehérek kapujába. A 42. percben Poór ugratta ki Kovácsot, de a PMFC szélsője hosszan tolta meg a labdát, így a veszprémi kapus kivetődve menteni tudott. A második játékrészre átvette az irányítást a pécsi csapat. Az 56. percben egy mintaszerű akciót követően Kovács fejelte le az ötös sarkáról Kárpáti beadását Ajlik elé, ő pedig 10 méterről pöckölte a játékszert a kapu bal alsó sarkába. A rúgott gól után a Pécs végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést, a veszprémi csapat csupán apróbb lehetőségekig jutott pécsi oldalon Kárpáti és Poór lövése is alig-alig kerülte el a Veszprém kapuját. A 92. percben Poór kapott kiváló kiugratást Kovácstól, beadására üresen érkezett Kárpáti, a fejese már elszállt a kapus mellett de Laca a gólvonalról menteni tudott, így maradt a 2-0-ás pécsi győzelem.

A második mérkőzésen jóval nagyobb iramot diktált a PMFC, a játékszert csupán másodpercek erejéig tudta birtokolni a Veszprém. 22 percet kellett várni az első nagy pécsi lehetőségre, ekkor Ajlik kiugatását lőtte el Poór 20 méterről, de lövése a becsúszó Laca lábáról vágódott a kapu fölé, majd a szögletet Szemán fejelte a rövid oldalon kapu mellé. A 33. percben Rigó adott zseniális labdát Kovácsnak, aki 15 méterről vette be Merle kapuját. A 39. percben ismét veszélyeztetett a PMFC, Rigó labdáját lőtte kapura Kárpáti, de lövését Merle védeni tudta. A játék képe a második félidőre sem változott. Az 54. percben Poór kapott labdát a veszprémi tizenhatos előtt és tökéletesen pörgetett Kárpáti elé, aki kapásból csavart a jobb felső sarokba. A 60. percben Ajlik forgatott meg 3 védőt a tizenegyes ponton, Poór meglepetésre hátulról érkezve elemi erővel bombázott a Veszprém kapujába. A mérkőzés hátralevő részében Merle parádézott, Kárpáti, Karpierz és Rigó lövéseinél is óriásit hárított, valamint a védők is több alkalommal tisztáztak a gólvonalon állva, így maradt a 3-0-ás pécsi siker. A PMFC ezzel megelőzte a Veszprémet a tabellán és csupán egyetlen pont a hátránya a Fertőszentmiklós eSporttal szemben.

A találkozókat követően a csapatkapitány Poór Tamás a következőket mondta:

“Természetesen nagyon boldog vagyok, ez egy tökéletes hét befejezése volt. Kedden megnyertük az Alpas kupát és a Pro Clubs Seasonok során is sorozatban kétszer nyertük meg veretlenül az első divízót a héten, így ez a két találkozó már csak a hab volt a tortán. Büszke vagyok a srácokra, remélem ez a forma megmarad az utolsó három fordulóra és sikerül felállnunk a dobogóra az idény végén.”

Veszprém Pro School – PMFC eSport 0-2 (0-1)
PMFC: Güldner – Karpierz, Szemán, Tamás, Vidákovics – Váradi, Rigó, Kovács, Kárpáti, Ajlik – Poór
G.: Poór, Ajlik

PMFC eSport – Veszprém Pro School 3-0 (1-0)
PMFC: Güldner – Karpierz, Szemán, Tamás, Vidákovics – Váradi, Rigó, Kovács, Kárpáti, Ajlik – Poór
G.: Kovács, Kárpáti, Poór

Hajrá PMFC! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram