PMFC eSport: újabb dupla győzelem!

Vasárnap este csapatunk a Hungarian Pro Clubs League másodosztályának 10. játéknapján a Sons of Dárdai ellen lépett pályára.

Az első találkozót a Sons of Dárdai kezdte jobban, egy kontrát követően a 15. percben Nyári góljával vezetést szerzett a kék-fehérben játszó hazai csapat. A gólt követően főleg egymáshibáiból éltek a csapatok, rengetegpontatlanság jellemezte mindkét oldal játékát. A 29. percben Poór ugratta ki Kárpátit, aki az alapvonalig cselezte le magát, majd passzolt a hosszú oldalon érkező Ajlik elé, irányítónknak pedig nem okozott gondot az üres kapuba gurítani. A 42. percben Kovács húzott el egy kényszerítőt követően a jobb szélen, majd ívelt középre. A beadás Ajlikot találta meg, aki 13 méterről kapásból tüzelt, de lövése a kapu felett hagyta el a játékteret. A 48. percben ismét Pécs helyzet következett. Poór ugratta ki Kárpátit, aki 13 méterről lőtt, de Kovács védeni tudott, a szögletet pedig Karpierz fejelte kapu fölé. Az 58. percben ismét támadásba lendült a SoD, Gabes szánta lövésre magát 16 méterről, de Güldner bravúrral hárított. A 62. percben megzörrent a SoD hálója. Ajlik passzát Poór váltotta gólra, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A 68. percben megszületett a pécsi vezető gól. Kárpáti ugratta ki Ajlikot, aki a védője szorításában 12 méterről vette be Kovács kapuját. A mérkőzés hátralevő részében gyors pécsi kontrák jellemezték a játékot, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így az eredmény már nem változott, 2-1 arányban győzött a PMFC.

A második mérkőzés meddő pécsi mezőnyfölénnyel kezdődött, de az utolsó passzoknál rengeteg pontatlanság jellemezte a Munkás játékát, így az első nagy helyzet is a Sons of Dárdai nevéhez fűződött, egy kontra után Güldnernek kellett bravúrt bemutatnia. A 32. percben szöglethez jutott a Pécs. Rab Gábor beívelésére Karpierz érkezett és fejelt védhetetlenül a SoD kapujába. Az eseménytelennek mondható első félidőt követően felpörögtek a csapatok, a 48. percben ismét Güldnernek kellett hárítania. Az 55. percben Váradi készítette le a játékszert Rigó elé, aki 18 méterről tüzelt, de Kovács védeni tudott. Ahogy telt az idő, a SoD egyre jobban kezdett kinyílni és egyre több terület adódott a PMFC kontrái számára. A 85. percben Kárpáti lőhetett 10 méterről, de lövése a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. A 91. percben Vidákovics labdája találta meg Rabot, aki az átvétellel átverte védőjét és lőtt, de a játékszer a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A találkozót így 1-0 arányban nyerte a PMFC.

A PMFC a két győzelmének köszönhetően pontszámban utolérte a DVSC Akadémiát, csupán rosszabb gólkülönbséggel áll a 4. helyen. Az utolsó játéknapon a PMFC a tabella 6. helyén álló, tavasszal hatalmasat menetelő Covenant FC ellen lép pályára, míg a Debrecen ellenfele a listavezető Grosics eSport lesz.

A találkozók után a csapatkapitány Poór Tamás a következőket mondta:

“Nagyon szenvedősre sikeredett ez a két meccs, a SoD masszívan védekezett és veszélyesen kontrázott. Néha kicsit olyan érzésünk volt, hogy 12 ember ellen küzdünk, mert a játék nem igazán akar engedelmeskedni nekünk. Az átadások elakadtak, a passzok nem odamentek ahova szerettük volna, a befejezéseknél pedig olyan szituációkat lőttünk mellé/fölé, amelyeket máskor 10-ből 10-szer berúgunk. Persze ez már történelem, a lényeg, hogy ismét megvan a 6 pont és ezzel reálisnak tűnő esélyünk van az utolsó fordulóban a 3. hely megszerzésére.”

Sons of Dárdai – PMFC eSport 1-2 (1-1)
PMFC: Güldner – Karpierz, Szemán, Tamás, Vidákovics – Váradi, Rigó, Kovács, Kárpáti, Ajlik – Poór
G.: Nyári ill. Ajlik (2)

PMFC eSport – Sons of Dárdai 1-0 (1-0)
PMFC: Güldner – Karpierz, Szemán, Tamás, Vidákovics – Váradi, Rigó, Rab, Kárpáti, Ajlik – Poór
G.: Karpierz

Hajrá, PMFC! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram