Ti kérdeztétek, a klubvezetés válaszol!

Szurkolóink számára nemrég lehetőséget biztosítottunk hivatalos Facebook oldalunkon meghirdetett Kérdezz-felelek rovatunk keretén belül, hogy feltegyék a PMFC-vel kapcsolatban felmerülő kérdéseiket. Felhívásunk szerint egy szurkoló maximum egy kérdést címezhetett a klubvezetésnek, így ennek megfelelően ezeket az alábbiakban Győri János operatív igazgató, valamint Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató válaszolja meg.

Tóth Balázs: Mikor fogadtok újra nézőket a lelátón?

Győri János: Tisztelt Tóth Balázs! Bízunk benne, hogy amint központilag úgy határoznak, hogy feloldják a nemzetközi és hazai sportesemények zárt kapuk mögötti megrendezését, úgy természetesen ismét nézők előtt lép pályára a PMFC. Nem kérdés, hogy a csapat számára óriási támogatást jelent a szurkolók buzdítása, amelyet az őszi szezon során is már oly sokszor éltünk át. Reményeink szerint hamarosan ismét teltház előtt fogadhatjuk az ellenfeleket és közösen ünnepelhetjük a sikereket.

Kolarics László: Mikor készül el az id. Dárdai Pál akadémia?

Győri János: Tisztelt Kolarics László! Az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont épülete gyakorlatilag teljes mértékben elkészült és hamarosan az utolsó simítások következnek. A főépületet mindkét szárnyát várhatóan tavasszal, míg a műfüves pályát szintén az első negyedévben vehetik birtokba a sportolók, azonban a fedett csarnok és az élőfüves pályák az időjárás és az építési technológiák egymásra hatásából adódóan a nyár elejének környékén fognak elkészülni.

Tordai Gábor: Azt érdekelne, hogy mi a pontos ütemezése az új stadionnak?

Győri János: Tisztelt Tordai Gábor! Reményeink szerint hamarosan elkészül az Emberi Erőforrások Minisztériumában az új PMFC Stadionról szóló, a kormány elé kerülő előterjesztés. Ezt követően kezdődhet meg tervek szerinti 8000 fős, UEFA 4. kategóriájú aréna tervezése. A létesítmény az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont tőszomszédságában található Bolgárkertben épülhet, amely nem csak a pécsi, hanem régió labdarúgása szempontjából is óriási előrelépést jelentene.

Balogh Zsolt: Először is gratulálok az eddigi teljesítményhez ebben a szezonban mind a játékosoknak, mind a stábnak! Akárki akármit mond ez egy nem remélt jó teljesítmény! A kérdésem pedig az lenne, hogy ha esetleg feljutnánk idén az NB I-be (ami ugye nem teljesen kizárt) akkor tudnánk-e a saját stadionunkban fogadni az ellenfeleket, vagy ha nem akkor mi lenne a másik opció?

Győri János: Tisztelt Balogh Zsolt! A labdarúgók és a szakmai stáb nevében is köszönjük a gratulációt. Nagy öröm, hogy friss feljutóként várakozáson felül teljesít a felnőtt csapat az NB II-ben. Bízunk az MLSZ kedvező elbírálásában, annak tekintetében, hogy a következő idényben is a mostani stadionban rendezhessük meg a hazai mérkőzéseket.

Vojtek Endre: Meddig játszhat a csapat a mostani stadionban?

Győri János: Tisztelt Vojtek Endre! Balogh Zsoltnak írt válaszomhoz hasonlóan Önnek is azt tudom elmondani, hogy a hazai bajnoki találkozóinkat a Magyar Labdarúgó Szövetség szezononként kiadott engedélyével rendezhetjük meg a Stadion utcában. Kétségkívül eljárt az idő a mostani létesítmény felett, ugyanakkor a leendő új stadionra való tekintettel várhatóan pár éven belül az infrastrukturális lemaradásunkat is pótolni tudjuk, így majd Pécshez, valamint a PMFC-hez méltó körülmények között fogadhatjuk a szurkolókat.

Sztankovics Miklós: Hova tűnt Nagy Imre? A régi PMSC játékosokról szeretnék többet olvasni.

Győri János: Tisztelt Sztankovics Miklós! Terveink között szerepel, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét rendszeresen megemlékezünk a klub egykori nagyjairól. Ennek kapcsán folynak a kommunikációs egyeztetések, ugyanakkor a mostani járványhelyzet megnehezíti a személyes találkozások, interjúk szervezését, de természetesen, ahogy korábban, úgy a jövőben is büszkén szólaltatjuk meg a korábbi klubikonokat.

Deák Gergő: Én azt szeretném kérdezni, hogy a klub tervez-e méltó emléket állítani a Rappan-kupa menetelésben résztvevő hőseinknek?

Győri János: Tisztelt Deák Gergő! A Pécsi Dózsa 1962-es Rappan Kupa szereplését minden évben egy 10 részes cikksorozattal említjük fel honlapunkon, ezzel állítva méltó emléket nemzetközi szereplésük előtt.

Dani Kiss: Mi a helyzet Bajner Bálinttal?

Kulcsár Árpád: Tisztelt Kiss Dániel! Bajner Bálint sajnos azon játékosok közé tartozik, aki ősszel átesett a koronavíruson. Kéthetes karantén után többször is pozitív tesztet produkált, így végül 31 napig volt házi karanténban. Ezután a bajnokság végére felépülve két találkozón kapott lehetőséget. A téli felkészülést végigcsinálta a csapattal, viszont közvetlenül a Győr elleni tavaszi rajt előtt derékfájdalom miatt nem tudtuk nevezni, majd fogműtéten kellett átesnie. Hál Istennek sikeresen felépült és ismét a csapat segítségére tud lenni. Bálintot azért is igazoltuk le, mert hiányzott egy olyan labdát megtartó, kapu elé berobbanó támadó, mint amilyen ő. Személyében egy nagyon profi mentalitású és életvitelű játékost ismertünk meg, aki – és gondolom sok szurkolót ez is érdekel – az egyik legkisebb bérköltségű labdarúgónk. Nem foglalkozunk a korábbi múltjával, a tavasz során pedig eldől, hogy újra felépítve a csapat további segítségére tud majd válni.

Pancser Villám: Egy kérdésem volna csak, mi a helyzet Batizi-Pócsival, talán sérült?

Kulcsár Árpád: Tisztelt Pancser Villám! Sajnos Batizi-Pócsi Balázs megsérült a bajnokság kezdetekor és úgy néz ki, sérülése makacsabb a vártnál. Többször tartott már ott, hogy újra a csapattal tudjon edzeni, de újból fájdalmat érzett a vádlijában. Folyamatosan zajlik a rehabilitációja, mi is várjuk, hogy mielőbb visszatérhessen.

Norbert Végh: Tervezünk igazolni még?

Kulcsár Árpád: Tisztelt Vígh Norbert! Kérdése mostanra idejét vesztette, mert lejárt az átigazolási időszak. Azért is nem igazoltunk télen, mert célul tűztük ki a bennmaradást és az NB III-as keretből 15 játékosnak adtunk bizalmat, hogy lássuk, hosszútávon segítségünkre tudnak-e lenni a stratégiai terveink elérésében. Nagyon örvendetes, hogy a mostanáig megszerzett 47 ponttal várhatóan már nem lesznek kiesési gondjaink, viszont a játékosokat továbbra is tesztelni szeretnénk. Minden meccset velük szeretnénk megnyerni, a végén pedig meglátjuk, mindez mire lesz elég.

Gályár András: Mi történt tavasszal a PMFC háztáján, a játék terén, mert nem gördülékeny a játék, ill sokat változott a stílus is?

Kulcsár Árpád: Tisztelt Gályás András! A csapatnak ugyanaz a játékstílusa, mint ősszel. A felkészülés során egy új felállási formát gyakoroltunk, azért, hogy a későbbi stratégiai céljaink eléréséhez ne legyen egysíkú a játékunk. A futballstílust nem a felállási forma határozza meg. Ősszel kimondottan két ékes hadrendben szerepeltünk, most pedig egy előretolt centerrel is próbálunk felállni. Ezt a keretet váltogatjuk a meccsek között. Az, hogy ez az új rendszer még nem megy zökkenőmentesen, azt a tanulási folyamatnak tudjuk be, hiszen azt gondoljuk, erre mikor, ha nem most van a legjobb lehetőség. Vas László minden egyes héten az általa vélt legjobb összeállításban küldi pályára a csapatot. Természetesen figyelembe véve az ellenfél erősségét, gyenge pontját, felállását, valamint a saját sérültjeinket is. Az eddigi eredményeink ezt is alátámasztják. Természetesen minden szurkolónak meglehet a maga kedvenc játékosa, összeállítása, és ezért is szép ez a játék. Jobban megfigyelve észrevehető, hogy a tavaszi 6 forduló alatt jobban teljesített a csapat, mint az őszi első 6 fordulót követően. Ősszel 6 forduló után 9 ponttal álltunk, míg most tavasszal ugyanennyi játéknap után 11 szerzett pontnál járunk. Ősszel friss feljutóként, újoncként okoztunk meglepetést, mostanra pedig mindenki minket akar megverni. Ezen ok miatt, és a 2-vel több megszerzett pontért is úgy gondoljuk, dicséret jár a srácoknak.

Kottász Gergely: Sziasztok! Érdekelne, hogy még mindig ragaszkodik-e a vezetőség az eredetileg kitűzött célhoz, vagyis a középmezőnyhöz?

Kulcsár Árpád: Tisztelt Kottász Gergely! A cél meghatározásához sok szempontot kellett megvizsgálnunk. Tudvalévő, hogy 15 játékost tartottunk meg az NB III-as keretből, akiknek a többsége még rutintalan a másodosztályban, így a szezon előtt reális célnak tekintettük a bennmaradást. Ezentúl adott egy éves büdzsé, amely alapján a mezőny utolsó harmadához tartozunk. Ezeket figyelembe véve reális volt a bennmaradás kitűzése, az eredményes szereplés pedig a stáb és játékosok munkáját dicséri. Az őszi idény során teljesítettük ugyan a 2020/21-es évadra kitűzött céljainkat, de szakmaiatlan lenne átmenet nélkül terhet rakni a csapat vállára. Természetesen a PMFC-nél mindenki azért dolgozik, hogy az őszihez hasonló eredményt érjük el, ha adott esetben feljutást is jelenthet. Szurkolóinkkal együtt ennek mi is nagyon örülnénk, ami természetesen újabb nagy feladat elé állítana minket, de ahogy eddig is, állunk elébe a nagy kihívásoknak. Felelős klubvezetőként nem állítjuk irreális elvárások elé a csapatot. Ahogy eddig, úgy ezek után is minden szakmai tudásunkkal azon leszünk, hogy tovább szolgáljuk a gárda fejlődését. A saját megkezdett utunkat járjuk, a tudatos építkezésben hiszünk, természetesen, ha ez a folyamat felgyorsul, örömmel állunk a kihívás elé.

Tóth Márk: Azt szeretném kérdezni, hogy jövőre is Vas László fogja irányítani csapatot, még akkor is, ha feljutunk az NBI-be?

Kulcsár Árpád: Tisztelt Tóth Márk! Vas Lászlóval a nyáron 1+1 éves szerződést kötetünk. Látva az eredményeket, ezen felül pedig a csapattal végzett napi munkáját, elégedettek vagyunk vele. Az ő irányításával képzelem el a csapat jövőjét, akár az első, akár a második vonalban folytatjuk a szereplést.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram