Elstartolt az átszervezett UP-bajnokság!

Múlt hétvégén elindul a három legidősebb korosztály számára a tavaszi szezon. Ahhoz, hogy megértsük, hogy pontosan hogyan is alakultak így a csoportok egy kicsit tekintsünk vissza a rendezés szabályaira. Az évad elején 24 csapatot, mondjuk, hogy erősorrendben elhelyezett az MLSZ 2 darab 12 együttesből álló bajnokságba, ezeket Kiemelt és Alap csoportnak nevezte el. Ősszel egyfordulós rendszerben mérkőztek meg egymással a felek, és az így kialakult tabellákat figyelembe véve 2021-re újra felosztotta a csapatokat, ekkor már 3 különböző bajnokságot indítva.

A besorolás szerint az A jelű 8-asban, a Kiemelt csoport első 8 helyezettje kezdte meg a viaskodást, míg a B-t a Kiemeltek utolsó 4 gárdája és az Alap csoportban élen végző kvartett adta ki, és értelemszerűen a C-ben pedig a maradék 8 csapat küzdhet meg a bennmaradásért. Mivel mi ősszel az Alap csoportban pallérozódtunk hétről hétre, és ráadásul sikerrel, így mindhárman, az U19, az U17 és az U16 is a B ligában próbálja meg majd bebiztosítani helyét a Kiemeltek között a jövő évadra. A tabellák jelenleg a következőképpen állnak az 1. fordulót követően:

MLSZ Országos U19 “B” Csoport

MLSZ Országos U17 “B” Csoport

MLSZ Országos U16 “B” Csoport

Ami a jövőt illeti:

U19: Kiesés nincs. Az A-csoport győztese a következő idényben indulhat az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában.

U17: Az A csoport teljes mezőnye és a B csoport első négy helyezettje a következő idényt az U19-es kiemelt csoportban kezdi meg. A C-csoport utolsó helyezettje kiesik, a következő idényben az U19-es regionális bajnokságban szerepelhet. A többi 11 csapat a következő idényt az U19-es alap csoportban kezdi meg. A kieső csapat helyére az U17-es regionális bajnokság rájátszását megnyerő együttes érkezik.

U16: Kiesés nincs. Az A csoport nyolc csapata és a B-csoport első négy helyezettje a következő idényt az U17-es kiemelt csoportban kezdi meg. A B-csoport 5–8. helyezettje és a C-csoport tagjai a következő idényt az U17-es alap csoportban kezdik meg.

A jövő évben az U16-os együttesünk szereplése pedig az U15-öseink idei eredményeitől függően fog besorolást kapni.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram