Küzdelmes meccsen szereztünk újabb pontot

Az őszi idegenbeli 0-0 után hazai pályán is gólnélküli döntetlenre végeztünk a Haladás ellen a bajnokságban.

Zsinórban ötödik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen NB II-es újonc labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában szikrázó napsütésben fogadta a 6. helyezett Szombathelyi Haladás együttesét. A két csapat ősszel a bajnokságban gólnélküli döntetlent játszott a Rohonci úton, a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében pedig a vasiak nyertek 1-0-ra a Stadion utcában. A harmadik évadbeli egymás elleni összecsapás első helyzete a pécsiek előtt adódott, a 3. percben Grabant a jobboldali szögletzászló magasságából passzolt középre, majd Geiger lőtt 17-ről a jobb alsó irányába, Verpecz viszont megfogta a labdát. Az 5. minutumban Mocsi rántotta le vállánál fogva Óvárit a büntetőterületen belül, Molnár játékvezető viszont nem látta szabálytalannak az esetet.

A 19. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, ekkor Króner szépen előzte meg védőjét, beadása balról a hosszú felé szállt, ahol Preklet fejelt, de Schimmer a kapu torkából kikanalazta a játékszert. Csapatunk támadásban maradt, a 26. percben Kónya cselezte be magát balról a vendégek tizenhatosáig, ám Mocsi feltudott szabadítani támadónk elől. A 32. percben Óvári szögletét Preklet csúsztatta meg, Króner viszont már nem tudta kapu felé rúgni a labdát. Ezt követően a szombathelyiek veszélyeztettek. A 35. percben Dragóner szerzett labdát a tizenhatosunkon belül, Helesfay azonban időben visszaért a kapuba és megfogta a rövid alsó irányába szálló lövést. Rögvest utána Tóth fejelt három védő között, de hálóőrünk nagyot nyújtózva bravúrosan hárítani tudott. A 38. percben pedig Németh bólintása szállt el veszélyesen a kapunk mellett.

A térfélcserét követő 51. percben a szünetben pályára lépő pályára lépő Németh elleni szabálytalanság miatt ítélt büntetőt Molnár játékvezető a szombathelyiek javára, amit Kiss végzett el, bombája viszont a felső lécet trafálta felibe. Később ismét Németh próbálkozott egy igencsak távoli lövéssel, amit Helesfay hárított. A 71. percben ismét egy saját nevelésű fiatalnak szavazott bizalmat vezetőedzőnk, Keresztes helyett a 18 esztendős Szabó Zalán állt be, aki egyúttal debütált NB II-es csapatunkban. A 78. minutumban Bartha lőtt közel 20-ról, középre tartó kísérlete nem is volt olyan rossz, de Verpecz jó helyen állva megfogta a labdát. A hajrában Bajner, majd Szabó fejese szállt mellé, így végül 0-0-s döntetlennel ért véget a találkozó. Újabb egy pontunkkal megerősítettük tabellán elfoglalt 4. helyünket. Folytatás vasárnap Tatabányán, a jó erőkből álló Budaörs vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 27. forduló
Pécs, PMFC Stadion. Zárt kapuk mögött. Vezette: Molnár (Kis, Kiss)
PMFC – Szombathelyi Haladás 0-0 (0-0)

PMFC: Helesfay – Króner (Sági, 83.), Rácz L., Preklet, Németh Márk – Grabant (Hegedűs, 46.), Futó, Geiger (Bartha, 61.), Kónya (Bajner, 61.) – Keresztes B. (Szabó Z., 72.),Óvári. Vezetőedző: Vas László.

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Schimmer, Mocsi, Németh Mi., Debreceni (Doktorics, 89.) – Kállai (Tóth D., 82.), Kiss B., Holdampf, Bosnjak – Tóth M. (Németh Márió, 46.), Dragóner (Rácz F., 74.). Vezetőedző: Mátyus János.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram