Meccstörténelem: Budaörs – PMFC

Tizedik összecsapásunk következik a Budaörs ellen a másodosztályban, legutóbb 2011-ben 4-0-s vendégsikert értünk le a zöld-fehérek otthonában.

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójának alkalmával Vas László vezetésével a tabella 4. helyén álló NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap 14:30-kor az ötödik pozícióban tanyázó Budaörs vendégeként lép pályára Tatabányán. Ami a párharc örökmérlegét illeti, korábban 9 egymás elleni másodosztályú mérkőzés ért véget, amelyek során 4 pécsi győzelem született, 2 döntetlen, illetve 3 budaörsi siker mellett. A gólkülönbség a pécsiek számára kedvezőbb, akik 14 rúgott találat ellenében csupán 7 gólt kaptak.

Kizárólag a budaörsiek pályaválasztása mellett 4-szer mérkőztek meg eddig a felek. 2007-ben ugyan kikaptunk 1-0-ra, a következő három meccset viszont kivétel nélkül megnyertük az NB II-ben: 2009 tavaszán 2-1-es, míg ősszel 4-0-s, a legutóbbi 2011-es vendégszereplés alakalmával pedig szintén 4-0-s sikert érünk el Budaörsön. Érdekesség, hogy a közel 10 évvel ezelőtti mérkőzésen a zöld-fehéreknél cserejátékosaként lépett pályára Márkus Tibor, aki jelenleg a Budaörs vezetőedzői feladatait látja el.

OLVASTA MÁR?

A PMFC emelte a szintet az edzőképzőn

Összesen 600-an vettek részt az MLSZ Edzőképző Központja, a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség és a PMFC Utánpótlás Akadémia közös rendezvényén, amely az „Emeljük a szintet” ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram