Nem vallottunk szégyent a listavezető ellen

Az éllovas DVSC vetett véget hat meccsen át tartó veretlenségi sorozatunknak, a Loki 2-0-s sikerrel távozott a Stadion utcából.

Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk a negyedik helyről vágott neki a listavezető DVSC elleni hazai összecsapásnak a Merkantil Bank Liga 29. fordulójának nyitómérkőzésén. Ősszel 3-1-es vereséget szenvedtünk idegenben, a visszavágón pedig lendületes kezdésünk ellenére az éllovas Debrecen szerezte meg a vezetést. A 6. percben Bárány adott be jobbról, a labda Szécsihez került, aki 6 méterről a jobb alsóba lőtt, 0-1. A bekapott találat nem zavarta meg együttesünket, agresszív letámadásunk komoly összpontosítást igényelt a vendégektől. Sőt, a 16. percben komoly sanszunk adódott az egyenlítésre.

Futó bedobása Geiger elé került, akire középen nem figyeltek, középpályásunk pedig jobbal kápásból a bal alsó irányába lőtt 10-ről, Gróf azonban nagy bravúrral hárítani tudott. Csapatunk a folytatásban sem játszott alárendelt szerepet a Loki ellen, ráadásul a 24. percben ismét a vendégek kapusának kellett komoly védést bemutatnia. Rácz csúsztatása pattant Katona elé, aki ballal egyből rá is rúgta a labdát közelről, ám Gróf lábbal ezúttal is bravúrral hárított. Két minutummal később Pintér játszotta be magát jobbról az ötösünk vonaláig, majd a rést megtalálva el is vállalta a lövést, Helesfay azonban lábbal óriásit mentett.

A szünetet követően a vendégek előtt adódtak lehetőségek, az 52. percben egy ellentámadást vezethetett végig a Loki, ám Bódi csúnyán előtte keresztbe a labdát a kapunk előtt. A 61. percben Dzsudzsák ugratta ki Bódit, de Rácz kétszer is beleugrott a vendégek támadójának lövésébe. Védőnk először kapufára, majd szögletre mentett. A 67. percben aztán Futó bedobását előbb Preklet csúsztatta meg, majd Katona fejelt, utóbbi próbálkozása viszont fölé szállt. Később a csereként pályára lépő Hegedűs lőtt balról, amit Gróf előbb lábbal, majd az ismétlést kézzel hárította bravúrral a vendégek hálóőre a 73. minutumban.

A hajrában emberelőnybe kerültünk, miután a frissen becserélt Baráth első megmozdulásából piros lapot érően rúgta meg Grabantot. A végletekig küzdelmes találkozót a hosszabbítás utolsó percében döntötték el végérvényesen a debreceniek, a 95. percben egy kontra végén a szintén becserélt Bényei lőtte ki az elvetődő Helesfay mellett a kapu bal alsó sarkát, beállítva ezzel a 0-2-s végeredményt. Csapatunk hat forduló után szenvedett ismét vereséget a bajnokságban, ugyanakkor újoncként továbbra is a tabella negyedik helyen állunk. Folytatás a válogatott szünetet követően április 4-én, a BFC Siófok vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló
Pécs, PMFC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Bognár (Király, Ország)
PMFC – DVSC 0-2 (0-1)
Gólszerző: Szécsi (6.), Bényei (95.).
Piros lap: Baráth (87.)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant, Futó, Geiger (Bartha, 60.), Óvári (Hegedűs, 65.) – Kónya (Keresztes, 76.), Adamcsek (Bajner, 60.). Vezetőedző: Vas László.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Pávkovics, Kinyik, Korhut – Bódi (Bényei, 89.), Pintér (Baráth, 86.), Varga, Dzsudzsák – Szécsi, Bárány (Ugrai, 72.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram