PMFC eSport: 2. helyre léptek győzelmükkel

Vasárnap eSport csapatunk a HPCL másodosztályának 3. játéknapján az eSport Szombathely ellen lépett pályára. A találkozóra nem jó előjelekkel készült a pécsi gárda, ugyanis több játékosunk a hiányzók listájára iratkozott fel a mérkőzést megelőző napokban, így a pécsi kapuban Sólyom Csaba (a BOT – azaz mesterséges intelligencia által irányított kapus) debütálhatott. A mérkőzés szombathelyi labdatartással és tapogatózással indult, az első játékrészben mindössze két helyzetecskét jegyezhettünk fel, vasi részről egy Lapayahun fejes, pécsi részről egy Poór lövés került a statisztikákba. A második félidő is az első játékrészhez hasonló játékkal indult, a 64. percben Jordán lövését hatástalanította Sólyom.

A félidő második felére fáradni látszott a szombathelyi gárda, egyre többet hibáztak a labdakihozataloknál a vasiak, ami lehetőséget adott a Pécs számára a gyors kontrákra. A 69. percben egy iylen labdaszerzés után Kárpáti ugratta ki Rabot a bal szélen, aki éles szögből kilőtte a jobb felső sarkot, vezetést szerezve a PMFC számára. A 76. percben Kaprierz fejelt le egy szögletet Poór elé, aki kapásból továbbított a szombathelyi kapuba. A 91. percben ismét labdát szerzett a pécsi csapat, a Kárpáti-Rab páros bolondította meg a vasiak védelmét végül Kárpáti szerezte meg a PMFC harmadik gólját, beállítva a 3-0-s végeredményt.

A második találkozó jóval intenzívebben indult, mint az első, sőt a 14. percben már gólnak örülhettek a pécsi nézők. Egy kapu előtti keveredést követően Kárpáti lövését még blokkolták a védők, de a lepattanót Rab gyűjtötte be és bombázott a szombathelyi kapuba. A 18. percben Kárpáti ugratta ki Poórt, aki Hulit szorításában tudott lőni, de próbálkozását Báni védte. A 22. percben igazi tűzijáték alakult ki a szombathelyi kapu előtt, Kárpáti és Poór próbálkozásai is a blokkban vagy a kapusban akadtak el. A 23. percben egy labdaszerzés után Kárpáti ismét megtalálta Poórt, aki most nem hibázott, két gólosra növelte a pécsi előnyt. A 33. percben érdekes eseményeknek lehettünk szemtanúi. Tamás szerzett labdát a pécsi tizenhatoson belül, a labdaszerzés után Ady és Vidákovics egymásnak futott, a bíró pedig általános meglepetésre büntetőt ítélt.

A tizenegyest Jordán értékesítette, ezzel szépített a Szombathely. A gól után is támadásban maradt a PMFC, Kárpáti kiugratásából Poór szerezhetett volna gólt, de Báni védett, majd a szögletet követően Karpierz lefejelt labdáját ismét Poór tűzte kapura, de a szombathelyi hálóőr bravúrral hárított. A 46. percben Rab labdájával lépett ki Kárpáti, majd gurított be Poór elé, aki nem hibázott, 3-1-re alakította az állást. A második félidő már jóval eseménytelenebbül telt, az 51. percben ismét Poór és Kárpáti vállalt főszerepet a helyzetkialakításban, Poór ollózott középre, Kárpáti fejese azonban elkerült a kaput. A mérkőzés végén ismét egy bírói ítélet borzolta a kedélyeket. Tamás indította a saját térfeléről induló Poórt, aki senkitől sem zavartatva tört kapura, azonban a játékvezető hármat fújt a sípjába és véget vetett a találkozónak.

Ezzel a hat ponttal a PMFC a tabella 2. helyére lépett fel, a következő ellenfél a sok pécsi illetőségű játékossal megtűzdelt, 8. helyen állú HUN Ultras lesz.

– Büszke vagyok a srácokra, tökéletesen sikerült megcsinálni azt, amit a találkozók előtt megbeszéltünk. Kihúztuk a Szombathely méregfogát Jordán Beni semlegesítésével és magabiztos, szervezett játékkal szereztük meg a 6 pontot – nyilatkozta a találkozó után Poór Tamás, kapitány.

eSport Szombathely – PMFC eSport 0-3 (0-0)
PMFC: Sólyom – Karpierz, Szemán, Tamás, Földvári – Váradi, Rigó, Vidákovics, Rab, Kárpáti – Poór
G: Rab, Poór, Kárpáti

PMFC eSport – eSport Szombathely 3-1 (3-1)
PMFC: Sólyom – Karpierz, Szemán, Tamás, Földvári – Váradi, Rigó, Vidákovics, Rab, Kárpáti – Poór
G: Rab, Poór (2)

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram