Közel tíz év után ismét Angyalföldön

A több évtizedes múlttal rendelkező Vasas-Pécs párharc kapcsán összegyűjtöttünk pár érdekességet.

NB II-es labdarúgócsapatunk pénteken 20:00 órakor a tabella első helyén álló Vasas FC együttesének vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában. A párharc a jogelődöket is figyelembe véve igencsak tisztes múlttal bír, amit mi sem példáz jobban, minthogy a 91. bajnoki meccsünk következik az angyalföldiek ellen, akikkel az NB II-ben másodszor találkozunk.

Az örökmérleg 18 pécsi győzelem és 34 döntetlen és 38 Vasas-siker, míg a gólarány 139-92 a piros-kékek javára. Amennyiben csak a Budapesten lejátszott egymás elleni bajnokikat nézzük, amelyeken a gólarány 79-31 a XIII. kerületiek javára, akkor 27-szer a házigazdák örülhettek, 14-szer döntetlent játszottunk és 5-ször nyertünk. Ezek közül most három találkozót elevenítünk fel:

A Vasas vendégeként legelőször 1955. június 15-én a Danka – Szőcs, Kocsis, Hegyi – Pleck, Kresz – Kamondi, Lehel, Lovig, Schvara, Brada összeállításban lépett pályára a Pécsi Dózsa. Az egykor szebb napokat látott Építők-pályán 6000 néző előtt lejátszott összecsapáson Szilágyi gólját követően a pécsiek részéről Brada egyenlített, de a hazaiak végül ismét betaláltak és 2-1-re nyertek.

1988. október 12-én a Garami József vezette PMSC a Bogyay – Csoboth, Márton, Hámori – Kónya, Nagy T., Bérczy, Turi, Lutz – Lovász, Lehota kezdő tizeneggyel rohamozott a Fáy utcában és már 6 percben vezetést szerzett, miután Turi közelről a hálóba talált. Pár minutummal később Claude egyenlített, ám a félidő előtt Turi sikeresen beállította a 2-1-es végeredményt.

Mindmáig utolsó Vasas elleni idegenbeli fellépésünket szintén 2-1-es sikerrel zártuk: 2011. július 23-án a Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Pintér, Scepanovic – Horváth Zs., Andorka, Nagy – Bajzát kezdővel felálló újonc piros-feketék második mérkőzésüket is megnyerték az élvonalban. A gólnélküli első játékrészt követően Horváth és Nagy révén három ponttal térhetett haza Mészáros Ferenc legénysége.

A 91. Vasas FC elleni idegenbeli összecsapásra majd 10 év után kerül sor 2021. április 23-án, pénteken 20:00 órai kezdettel az Illovszky Rudolf Stadionban. A jelenlegi éllovas ellen tavaly novemberben itthon 0-0-s döntetlent játszottunk az NB II 15. fordulójában. A péntek esti zárt kapus találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram