PMFC eSport: 2. helyről várjuk a folytatást

A PMFC eSport csapata a Hungarian Pro Clubs League másodosztályának 5. játéknapján az AVE Gaming ellen lépett pályára. A két gárdának az előző szezon után különleges története van, hiszen tavaly a két csapat egyenlő pontszámmal végzett a 3-4. helyen, ám akkor az AVE Gaming jobb gölkülönbségének köszönhetően végzett a dobogón. A hétvégi felállással kapcsolatban most sem volt könnyű dolga a PMFC két szakvezetőjének, hiszen két szélsőnk is (Kovács Attila és Vidákovics Attila) a maródiak listájára került a találkozó előtt.

Az első mérkőzés küzdelmesen indult, a csapatok mezőnyben harcoltak egymással. Az első helyzetre 20 percet kellett várni, akkor Sipos próbálkozását védte Güldner, majd Temesvári próbálkozását a gólvonalról fejelte ki Földvári. Két perccel később egy szögletet követően Karpierz lefejelt labdáját Szemán ollózta kapura, de a gólvonalon álló AVE védő fel tudott szabadítani. Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott, a második játékrész viszont meghozta az első pécsi gólt, az 54. percben Váradi passzából Rab volt eredményes. A gól után a Pécs kontrákra rendezkedett be, az egyre inkább kinyíló AVE Gaming mellett ez pedig lehetőséget adott helyzetek kialakítására, amit a 73. percben egy Dombi által védett Rigó lövéssel jelzett is. A 91. percben Temesvári húzott el a bal szélen, belőtt labdáját Sipos tűzte kapura, de Güldner óriási bravúrral biztosította a három pontot a PMFC számára.

A második találkozó jóval nyílt sisakosabb küzdelmet hozott. A 3. percben egy gyönyörű támadás után Horváth labdáját Temesvári rúgta 6 méterről a Pécs hálójába, vezetést szerezve az AVE Gaming-nek. A 7. percben villant a PMFC is, Váradi passzolt Kárpátihoz, aki kiszorított helyzetből tüzelt az ötös sarkáról, labdája pedig a bal felső sarokban kötött ki, egyenlített a Pécs. A 21. percben ismét a PMFC veszélyeztetett. Rab passzolt Poór elé, a pécsi támadó pedig 15 méterről lőtt, de Dombi hárítani tudott. A szögletet követően Karpierz fejesét hárította Dombi, majd a kipattanót Czuppon próbálta a hálóba juttatni, de a védők kétszer is blokkolni tudtak a gólvonalon állva. Az újabb szögletet Czuppon ívelte be a rövidre, ahol Szemán érkezett és bólintott a debreceni székhelyű csapat kapujába. A 29. percben Kárpáti passzával lépett ki Poór a védők között, lövését Dombi bravúrral hárította. A 34. percben komikus jelenetnek lehettünk szemtanúi. Karpierz szerzett labdát a pécsi ötösön belül, de összeakadt Güldnerrel, nevető harmadikként Sipos ért oda és gurított Temesvári elé, aki 1 méterről gurított az üres pécsi kapuba.

A félidő hosszabbításában Sipos kapott labdát a pécsi tizenhatoson belül, Földvári ért oda az AVE Gaming támadója mellé és szerelt, a bíró sípja azonban harsant és a sípmester a büntető pontra mutatott, a sporttárs Karpierzet látta szabálytalannak, akibe Földvári szerelését követően „belefutott”. A tizenegyest Sipos értékesítette, vezetést szerezve az AVE számára. A félidő végén kapott gól szemmel láthatóan megfogta a pécsi csapatot, a második játékrészt az AVE kezdte jobban olyannyira, hogy az 57. percben Kinder passzával ismét Temesvári tudott befordulni és lőtt a tehetetlen Güldner mellett a kapu jobb alsó sarkába. Az utolsó 15 percre huszáros hajrába kezdett a PMFC. A 78.percben Rab keresztlabdáját követően Kárpáti lőtt az ötös sarkáról, a labda Dombiról a kapu felé csorgott, de Tejes a gólvonalról menteni tudott. A 85.percben Kárpáti szerzett labdát az AVE térfelénk közepén, majd Rabot ugratta ki a jobb szélen, aki kapásból, bődületes erővel bombázott a kapuba. A 89.percben elképesztő tűzijáték alakult ki az AVE kapuja előtt. Rab, majd Rigó lövését is blokkolták a védők, a játékszer végül Czuppon elé pattant, aki félfordulatból bombázott az AVE Gaming kapujába, kialakítva a 4-4-es végeredményt.

Ezzel féltávhoz ért a bajnoki idény, a pécsi csapat 8 meccs óta tartó veretlenségi sorozattal a tabella 2. helyén áll, mindössze 3 ponttal lemaradva a Future Gaming mögött és 6 ponttal a követőbolyt vezető Fertőszentmiklós előtt. Az átigazolási időszak a mai nappal megkezdődött, a küzdelem két hét múlva folytatódik, akkor a PMFC eSport ellenfele a Dunavarsányi TE lesz.

A találkozók után a játékosedző Poór Tamás a következőket mondta:

„Nagyon fontos volt számunkra ez a két találkozó az előző szezon eseményeinek és a kupából való kiesés fényében és azt kell mondanom a csapat nem okozott csalódást. Kicsit azért sajnáljuk a második találkozót, komikus gólokat kaptunk, de összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, a kupában elszenvedett kudarc után sikerült talpra állni és jó eredményeket elérni.”

PMFC eSport – AVE Gaming 1-0 (0-0)
G.: Rab
PMFC: Güldner – Szemán, Karpierz, Tamás, Földvári – Rigó, Váradi, Rab, Czuppon,Kárpáti – Poór

AVE Gaming – PMFC eSport 4-4 (3-2)
G.: Temesvári(3), Sipos ill. Kárpáti, Szemán, Rab, Czuppon
PMFC: Güldner – Szemán, Karpierz, Tamás, Földvári – Rigó, Váradi, Rab, Czuppon,Kárpáti – Poór

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram