Győzelem a szomszédvári összecsapáson

NB II-es labdarúgócsapatunk magabiztosan nyert 3-1-re a Kaposvári Rákóczi FC vendégeként.

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában a bennmaradásért harcoló Kaposvári Rákóczi FC otthonába látogatott Vas László vezette együttesünk, amelyből sérülés miatt ezúttal is hiányzott Sági, Hegedűs, Bajner és Futó. NB II-es labdarúgócsapatunk már kezdősípszótól támadólag lépett fel, feladat elé állítva a hazai védőket, a 13. percben Adamcsek balról tűzött kapura egy szabadrúgást, a jobb alsóba tartó labdát Pogacsics hatalmas bravúrral ütötte szögletre. A kaposváriak hálóőre ezt még hárítani tudta, kicsivel utána viszont már tehetetlennek bizonyult. A 17. percben ugyanis gólra váltottuk mezőnyfölényünket. Ekkor jobból Kónya szépe cselekkel tette középre a labdát, a védők mögül kilépő Tihanyi pedig két méterről zseniális mozdulattal a jobb alsóba sarkalta a labdát, 0-1.

A 26. percben kényszerű okból cseréltünk, még a meccs elején egy szerencsétlen ütközés során Krónert fejsérülést szenvedte maradt lent a földön, védőnket később a kaposvári kórházban vizsgálták meg, amelyet saját lábon hagyhatott el. A félidő folytatásában többször is helyzetbe kerültünk, míg a szünetet megelőzőn tovább növeltük előnyüket. A 40. percben Grabant bal oldali beadását Kónya készítette le Adamcseknek, akinek 11 méterről leadott lövését két kaposvári védő becsúszva blokkolt. A 42. percben Grabant cselezte ki Pogacsicsot, a hazaiak hálóőre pedig már csak szabálytalanul tudta buktatni játékosunkat. A büntetőt Adamcsek a jobb alsóba rúgta, Pogacsics pedig már hiába vetődött jó irányba, 0-2. Ezzel tehát magabiztos játék mellett kétgólos előnnyel vonulhattunk rövid pihenőre.

A fordulást követően ott folytattuk, ahol abbahagytuk. A 49. percben a szünetben csereként pályára lépő Németh bal oldali bedobását Preklet fejjel csúsztatta Rácz elé, aki közelről a hazai hálóba belsőzött, 0-3. Az 57. percben Barna László megbízott vezetőedző együttese először jutott kapura tartó lövésig. Ekkor Farkas szépen tálalta Andric elé a labdát, aki egy átvétel után 17-ről a lőtt, ám kísérlete a bal alsó mellett szállt el. A 63. percben Tölgyesi ugratta ki Óvárit, akit a tizenhatosra betörve buktattak a kaposváriak, Görög játékvezető azonban nem látta szabálytalannak a belépőt. Nem sokkal utána Németh bedobását Preklet fejjel csúsztatta tovább, a labda Bartha elé került, aki 6 méterről rá is lőtte, de az összezáró hazai védők blokkolni tudtak.

A piros-feketék gyors támadójátéka komoly veszélyt jelentettek, a 67. percben Ur buktatta Óvárit a büntetőterületen belül. A tizenegyest maga a sértett végezte el, Pogacsics azonban nagy bravúrral kivédte a középmagasan, kissé balra tartó labdát. Mindez némileg a hazainak adott lökést, akik igyekeztek a becsületgólért. A 71. percben Balog lövése a felső lécéről vágódott le, de a labdát Helesfay a gólvonalon hatalmas védéssel megállította. A 73. percben Tihanyi lépett ki remek ütemben, Szabót kicselezve balról, kiszorított szögből lőtt, kísérlete azonban a hosszú alsó mellett hagyta el a játékteret. A 75. percben szépített a Rákóczi: Andric balról középre ívelése találta meg a Szabót, aki a védők között kapásból a jobb felsőbe talált, 1-3.

A kifejezetten izgalmas összecsapás utolsó negyedórában Pogacsics tartotta meg az eredményt, pedig többször is sikerült veszélyeztetnünk. A 90. percben Óvári jobb oldali szabadrúgását a rövidnél Preklet csúsztatta meg fejjel, ám a kapura tartó labdát a kaposváriak hálóőre megfogta közvetlenül a gólvonal előtt. Újonc csapatunk hosszú idő után szurkolók előtt 3-1-re megnyerte a szomszédvári rangadót, megőrizte tabellán elfoglalt 4. helyünket, ráadásul 4 pontos előnnyel rendelkezünk az Ajkával szemben, amely 1-1-es döntetlent játszott a Soroksárral. Folytatás május 9-én, az NB II-től már biztosan búcsúzó DEAC vendégeként. A Kaposvárral elutazó szurkolóinknak ezúton is nagyon szépen köszönjük a biztatást!

Merkantil Bank Liga, 36. forduló
Kaposvár. Rákóczi Stadion, 150 néző. V.: Görög (Hofbauer, Vörös).
Kaposvári Rákóczi FC – PMFC 1-3 (0-3)
Gsz: Szabó (75.), ill. Tihanyi (17.), Adamcsek (43. – büntetőből), Rácz (49.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó, Hadaró, Nagy J. (Szarka, 46.) – Andric (Orsós, 76.), Gál, Szederkényi (Balog, 58.), Bíró (Farkas, 46.) – Balázs (Bidzilya, 58.). Vezetőedző: Barna László.

PMFC: Helesfay – Króner (Németh, 26.), Rácz, Preklet, Katona – Kónya, Geiger (Bartha, 59.), Tölgyesi, Grabant (Óvári, 59.) – Tihanyi, Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram