PMFC eSport: Bealudtunk az újraindításnál

A tavaszi szünetet követően a 6. játéknappal folytatódtak a HPCL másodosztályának küzdelmei, a PMFC ellenfele a Dunavarsányi TE csapata volt.

Az első félidő tapogatózó játékkal indult, a 18. percben Földvári ugratta ki Kárpátit, aki két védő szorításában indult meg a DTE kapuja felé. A 40 méteres sprintjét lövéssel zárta 19 méterről, azonban a próbálkozást Scofield hárítani tudta, majd a szögletnél Karpierz fejesénél is a helyén volt a dunavarsányi kapus. A 24. percben Fehér indította be jó ütemben Lászlót, aki tisztán gyalogolhatott a kapu felé és zúdította a játékszert Güldner mellett a kapu bal felső sarkába. A 34. percben Kárpáti passzából Kovács került helyzetbe, kiszorított helyzetből elengedett lövését Scofield hárította. A második félidő pécsi nyomással indult, az 50. percben Rab adott hatalmas labdát Kovácsnak, szélsőnk pedig az ötös sarkáról csukafejessel juttatta a labdát a Dunavarsány hálójába. A 75. percben Rigó kapott labdát az ellenfél kapujától 25 méterre, a hátulról érkező Kovács azonban buktatta ami után a játékvezető a DTE játékosát második sárga lappal kiállította. A 77. percben Kárpáti ívelt Rab elé, aki kapásból tüzelt 8 méterről, azonban Scofield elképesztő bravúrt bemutatva hárított. A 85. percben Váradi passzolt Czupponhoz, akit a tizenhatoson belül Zeli buktatott, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyeshez Kárpáti állt oda, de Scofield ezt a próbálkozást is hárította, ezzel otthon tartva az 1 pontot a DTE számára.

A második találkozó nagyon rosszul indult a Pécs számára. A 6. percben László tört be a védők gyűrűjében a tizenhatoson belülre, ahol Szemán szabálytalanul állította meg, a megítélt büntetőt Bárdos értékesítette. A 9. percben Kárpáti ívelt be szabadrúgást Karpierz fejére, azonban a fejest Scofield hárította. A 25. percben egy szép labdajáratást követően Kárpáti került helyzetbe Kovács passzából, lövése azonban a felső lécről vágódott vissza a játéktérre. A 44. percben igazi tűzijáték alakult ki a DTE kapuja előtt. Rab lövését Scofield hárította, majd Kovács és Kárpáti ismétlését is blokkolták a védők. Az 56. percben egyenlített a PMFC. Kárpáti varázsolt labdát Kovács elé, aki mértani pontossággal lőtte ki a hosszú alsó sarkot. A 77. percben Kárpáti osztott labdát Czupponnak, de támadónk nem találta el jól a játékszert, így az a kapu felett hagyta el a játékteret. A 89. percben egy kisszögletet követően Bárdos, majd Gregus lövését is védte Güldner. A második játékrészben ugyan mezőnyfölényben játszott a PMFC, de valós veszélyben egyik kapu sem forgott, így maradt az 1-1-es végeredmény.

A szerzett 2 ponttal a PMFC továbbra is a második helyen áll a HPCL másodosztályában, 5 pont a lemaradás a Future Gaming mögött, az előny pedig 3 pont a Hajdúnánás és a GoalHUB előtt.

– Sajnos nagyon rosszul játszottunk, erre nincs mentség. Akadozott a gépezet, rengeteg volt ez egyéni hiba és gyenge a helyzetkihasználás. Ezzel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, hiszen elherdáltuk a követőkkel szembeni nagynak mondható előnyünket. Természetesen katasztrófa ennek ellenére sem történt, a sorsunk a saját kezünkben van, a dobogós helyezést mindenképp be kell biztosítanunk az utolsó 5 fordulóban – mondta a találkozók után Poór Tamás.

Dunavarsányi TE eSport – PMFC eSport 1-1 (1-0)
PMFC: Güldner – Tamás, Földvári, Szemán, Karpierz – Váradi, Rigó, Kovács, Rab, Kárpáti – Czuppon
G.: László ill. Kovács

PMFC eSport – Dunavarsányi TE eSport 1-1 (1-1)
PMFC: Güldner – Tamás, Földvári, Szemán, Karpierz – Váradi, Rigó, Kovács, Rab, Kárpáti – Czuppon
G.: Kovács ill. Bárdos

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram