Feljutók, kiesők – így ért véget az NB II

A DVSC mögött a Gyirmót FC Győr vívta ki a jogot, hogy a következő szezontól az OTP Bank Ligában szerepeljen.

Befejeződött a Merkantil Bank Liga 2020/21-es szezonja, amelyet NB II-es labdarúgócsapatunk újonc létére az előkelő 4. helyen zárt. Az izgalmas utolsó fordulóban három klub volt még harcban a feljutásért, a DVSC a Szombathelyi Haladás ellen 4-2-re, míg a Gyirmót FC Győr a Békéscsaba 1912 Előre ellen 4-0-ra győzött a záró játéknapon, így ez a két csapat vívta ki a jogot, hogy a következő szezontól az OTP Bank Ligában szerepeljen.

Előbbi 80 ponttal lett bajnok, míg utóbbi 78 pontot szerezve másodikként jutott fel az élvonalba. Bár a Vasas FC 3-0-ra legyőzte az ETO FC Győrt, s szintén 78 pontot szerzett, a több megnyert mérkőzés a Gyirmót javára döntött. A Loki egy évet, míg a sárga-kékek négy esztendőt követően játszhatnak ismét az NB I-ben, ahonnét a Budafoki MTE mellett a DVTK esett ki. A budafokiak egy, a miskolciak tíz év után kényszerültek alacsonyabb ligába.

A másodosztály három kiesőjeként a Kolorcity Kazincbarcika SC (33 ponttal), a Kaposvári Rákóczi FC (32 ponttal) és a DEAC (23 ponttal) búcsúzik a mezőnytől és került a harmadosztályba. Helyükre várhatóan újonc riválisok csatlakoznak, bár az idei NB III-as bajnokságokból két forduló még hátra van, ugyanakkor a legtöbb csoportban eldőlt a bajnokok, s így nagyjából a feljutók kiléte is tudni vélhető.

A Keleti-csoportban a Tiszakécskei LC jelenleg 36 fordulót követően 14 pontos előnnyel vezeti a mezőnyt a BVSC-Zugló előtt, míg a Nyugati-csoport élén a III. Kerületi TVE 13 ponttal előzi meg közvetlen üldözőjét, a Mosonmagyaróvárt. Egyedüli izgalmakat már csak az NB III Közép-csoportja tartogat, amelyet jelenleg a 80 pontos Kecskeméti TE vezet. A lila-fehérek mögött pontazonossággal áll a második helyen az Iváncsa KSE.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram