Ismét hátrányból felállva szereztünk pontot

NB II-es labdarúgócsapatunk Katona góljával 1-1-es döntetlent játszott a Soroksár SC ellen.

A pályaválasztói jog felcserélését követően a Merkantil Bank Liga 4. fordulójában a Soroksár SC gárdáját fogadtuk szerda este hazai pályán. A fővárosiak ellen több hiányzónk volt, sérülés miatt Ivanovic, Tihanyi, Károly és Futó mellett Kónya egy meccses, míg Vas László vezetőedzőnk két találkozóra szóló eltiltása is hátráltatta NB II-es labdarúgócsapatunkat.

A találkozó nem indult jól, hiszen a 3. percben megszerezték a vezetést a fehér mezes vendégek. Egy les gyanús szituáció során Szerető lépett ki, aki elsőre még Helesfayba rúgta a labdát, ám a kipattanót az üres kapuba gurította, 0-1. A 9. minutumban a védők vonalából kilépő Hajdú törhetett kapura, akit Helesfay azonban higgadtan szerelt a tizenhatoson belül.

A 15. percben aztán Hursán lőtt jobbról a tizenhatoson belülről, 17-ről középre tartó labdáját azonban Major megfogta. Öt perccel később Grabant estében próbálkozott a vendégek ötösénél, ám kísérlete mellé ment. A 23. percben Csernik szerzett labdát a térfelünkön, majd kitette Lőrinczy elé, aki az ötös jobb csücskének közeléből lőhetett, míg kísérlete veszélyesen szállt ment el a kapunk előtt keresztbe.

A 24. percben Preklet lövés szállt el a keresztléc felett. A 29. percben Hursán gyönyörű passzt adott Hegedűsnek, aki ballal a jobb kapufát találta telibe 7 méterről. Ezt követően a 32. percben Adamcsek 18 méterről lőtt a felső kapufára szabadrúgásból. A félidő vége előtt a 42. percben Kövesdi cselezett a tizenhatos jobb sarkának irányába, majd lőtt, de Major bravúrral védte a középre tartó labdát.

A fordulást követően azonban kiegyenlítettünk. Az 50. percben egy szöglet után nem tudtak felszabadítani vendégek, s a középre passzolt labda Katonát találta meg, aki laposan félfordulatból a kapu bal alsó sarkába lőtt 9 méterről, 1-1. Nemsokkal ezután jobbról Króner ívelte be a labdát, Preklet 7 méterről fejelhetett, a labda nem sokkal kerülte el a bal felsőt.

A meccs végéhez közeledve a vendégek előtt adódott helyzet. A 79. ercben egy lecsorgó labda Ladányi elé pattant, akinek erős jobb felsőbe tartó lövését Helesfay óriási bravúrral védte. A 90. percben Geiger szinte az alapvonalról tekert rá egy szöglettel felérő szabadrúgást úgy középre, hogy Major csak a felső kapufára tudta tolni azt, de onnan kifele jött a labda.

NB II-es labdarúgócsapatunk szezonbeli első győzelme ugyanakkor ezúttal is elmaradt, ám pozitívum, hogy ismét sikerült hátrányból kiegyenlítenünk és ponttal zárni az összecsapást. A folytatásban – hét nap alatt harmadik – hazai mérkőzésünket játsszuk, augusztus 22-én, vasárnap 19:00 órakor az FC Ajka alakulatát látjuk vendégül a PMFC Stadionban, remélhetőleg ismét szépszámú nézősereg támogatása mellett.

Merkantil Bank Liga, 4. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Berényi (Baghy, Kiss B.).
PMFC – Soroksár SC 1-1 (0-1)
Gsz.: Katona (50.), ill. Szerető (3.)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz., Preklet, Svedyuk (Katona L., 13.) – Grabant (Marques-Airosa, 59.), Tölgyesi (Geiger, 46.), Hursán, Hegedűs – Kövesdi (Szabó, 91.), Adamcsek (Bíró, 59.). Megbízott edző: Szabados József.

Soroksár SC: Major – Ternován, Gengeliczki, Gyömbér, Pászka – Csernik, Katona M. – Szerető (Ladányi, 65.), Lőrinczy (Korozmán, 75.), Hajdú (Magyari, 65.) – Kovác A. (Lovrencsics B., 65.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram