Pont nélkül maradtunk Kecskeméten

Küzdelmes hétközi bajnoki összecsapáson egy korai gól döntött a nagyot védekező Kecskemét javára.

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában az újoncként remekül szereplő KTE HUFBAU vendégeként lépett pályára NB II-es labdarúgócsapatunk. A hétközi bajnoki találkozó nem indult jól számunkra, hiszen a lila-fehérek már a 2. percben megszerezték a vezetést. Tóth lépett ki középen és 15-ről Helesfay lábai között a hálóba talált, 1-0.

Szinte rögtön a hazai gól után a másodosztály jelenlegi gólkirálya, Lukács került kétszer is helyzetbe, ám kapusunk hárítani tudott. A 14. percben Geiger buktatásáért végezhettünk szabadrúgást a kecskeméti kaputól 19 méterre, Hegedűs középre csavarodó labdáját azonban Varga húzta le a gólvonalon.

A folytatásban többször is sikerült a lila mezesek kapuja elé kerülnünk, ám a betömörülő hazai védelmen nem sikerült túljutni. A 35. percben Bartha lövése kerülte el a kapunkat, míg a 41. percben Sági próbálta meg áthámozni magát két védőn, lövése azonban mellé szállt, így a szünetre nem változott az eredmény.

A fordulást követően erős mezőnyfölényben játszottunk, de a jól védekező KTE állta a sarat, s a házigazdák gyors kontrákkal igyekezett helyzetbe kerülni. Az 55. percben Lukács adott kapu elé jobbról, labdájáról Nagy nem sokkal maradt le. A 75. percben Geiger éles szögből betekert szabadrúgását Preklet csúsztatta meg fejjel, a labda a kapufát érintve pattant Varga kezei közé.

A hajrában sokat tettünk az egyenlítés érdekében, az akciókat azonban nem sikerült eredményesen befejezni. A 84. percben Tóth csúsztatását Helesfay nagyot védte kitolta a léc alól, majd a 87. percben Rácz jobb alsóba tartó közeli löketét védte ki Varga. A végén Tóth talált be lesen, míg csapatunk a hosszabbításban is nehéz perceket okozott a Kecskemétnek. Folytatás vasárnap otthon a Szolnok ellen.

Merkantil Bank Liga, 10. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion. 500 néző.Vezette: Nagy (Sinkovicz, Szilágyi)
KTE HUFBAU – PMFC 1-0 (1-0)
Gsz.: Tóth (2.)
Piros lap: Bukrán (27.)

KTE HUFBAU: Varga – Buna (Szuhodovszki, 81.), Gál, Belényesi, Szalai, Grünvald – Nagy (Katona, B., 81.), Vágó (Ryashko, 46.), Bartha (Kis, 91.) – Lukács, Tóth B. (Tóth D., 76.). Vezetőedző: Szabó István.

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona L. (Bíró, 75.) – Geiger, Króner, Hursán (Kónya, 46.), Hegedűs (Grabant, 55.) – Adamcsek (Tihanyi, 46.), Kövesdi (Szabó, 55.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: kecskemetite.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram