Csak szépíteni tudtunk a Dorog ellen

Rengetek hiányzóval, szakadó esőben egygólos vereséget szenvedve maradtunk pont nélkül a Dorogi FC ellen.

NB II-es labdarúgócsapatunk több szempontból is nehéz körülmények között vágott neki a Dorogi FC elleni őszi hazai szezonzárójának a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában. Együttesünket hetek óta komoly betegség és sérüléshullám sújtja, így a hétközi szegedi vendégszereplésünkhöz hasonlóan – Károlyon és Vukmanon kívül – a cserepadon ezúttal is sajátnevelésű utánpótlás játékosaink foglaltak helyet. Emellett a rendületlenül szakadó eső sem kedvezett. Az összecsapás első húsz perce küzdelmesen telt, mígnem a 23. percben a dorogiak első kísérletükből megszerezték a vezetést. Szabó csapott le egy labdára a térfelünk közepén, majd 35 méterről átemelte a kint álló Helesfayt, aki már hiába futott vissza, a labda a hálónk bal alsó felébe hullott, 0-1.

Ezt követően ismét a vendégek veszélyeztettek. A 26. percben Oldal kapott egy remek labdát a jobboldalon, de kapusunk hárította az éles szögből a hosszúra tartó lövést. Csapatunk ezután nagy erőket mozgósított hátránya mielőbbi ledolgozása érdekében. A 31. minutumban Adamcsek 22-ről elvégzett szabadrúgása zúgott el nem sokkal a vizitálók jobb kapufája mellett. Alig egy perccel utána Tihanyi lépett ki egy felívelt labdára, Mursits azonban jó ütemben vetődött ki a játékszerre, megszerezve azt támadónk elől. A 38. percben egy szép kényszerítőt követően a hétközben gólpasszt adó Marques indította középen Tihanyit, aki lerázva védőjét 15-ről lőtt, ám Mursits óriási védést mutatott be. A hátralévő időben hiába támadtunk többet, már nem változott az eredmény.

Az 52. percben ismét előttünk adódott hatalmas lehetőség az egyenlítésre. Egy középről a jobbszélre felívelt labdával Svedyuk roboghatott egészen a vendégek tizenhatosáig, lapos beadását követően a védője szorításában érkező Bíró lőtt közelről, Mursits azonban lábbal védve mentett. A 61. percben első cserénket kihasználva Károly érkezett, míg egy 17-ről, kissé jobbról megítélt szabadrúgást Adamcsek tekert kapura, de a vendégek szögletre tudtak menteni. Ezután Preklet próbálkozott estében, kiszorított szögből, majd pedig a 63. percben Károly távoli pontrúgását fogta meg a középen álló Mursits. Helyzeteink ellenére a 70. percben megduplázták előnyüket a vendégek, Szedlár beadása élesen gurult be a kapunk előtt, Oldal pedig közelről betalált, 0-2.

A 80. percben Vas László újoncot avatott, a 18 esztendős Molnár személyben, aki Megye I-es, illetve U19-es csapatunkban pallérozódik. A 89. percben végül sikerült a szépítés, egy lecsorgó labda a korábban csereként pályára lépő Károly elé került, aki az ötösön belülről magabiztosan talált a háló jobb felébe, 1-2. A hosszabbítás perceiben nem tudtunk újabb gólt szerezni, s egy kézgyanús eset miatti szabadrúgást sem ítélt meg a játékvezető, így végül 2-1-es vereséggel zárult a Dorogi FC elleni őszi hazai szezonzárónk. NB II-es labdarúgócsapatunk a bajnokság 19. fordulójában Tiszakécskére utazik, míg december 12-én a Szombathelyi Haladás vendégeként zárjuk a 2021-es bajnoki évet. Köszönjük szurkolóink egész őszi támogatását, jövőre találkozunk a Stadion utcában!

Merkantil Bank Liga, 18. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 250 néző. Vezette: Takács (Belicza, Baghy)
PMFC – Dorogi FC 1-2 (0-1)
Gsz.: Károly (89.), ill. Szabó (23.), Oldal (70.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Dávid, Prklet, Marques (Molnár, 80.) – Kónya, Tölgyesi, Adamcsek, Kövesdi (Károly, 61.) – Bíró (Szabó, 74.), Tihanyi. Vezetőedző: Vas László.

Dorogi FC: Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp – Lőrincz – Oldal (Barna, 87-), Szerencsi (Nagyházi, 76.), Hajdú (Pohner, 68.), Szedlár (Zabari, 87.) – Szabó (Girsik, 76.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram