A lányok is elkezdték a felkészülést

A rövid téli pihenőt követően hétfőn leány korosztályos csapataink megkezdték a munkát a tavaszi szezonra. Játékosaink idei első közös edzésére a Stadion utcában került sor villanyfényben. Együtteseink a február 26-i bajnoki rajtra többek között futsal tornával, illetve több edzőmeccsel hangolnak. A részletekről Bolboaca Augustin szekcióvezetőt kérdeztük.

– Milyen állapotban tértek vissza a szabadságról a csapatok?

– A sűrű őszi szezont követően nagyon jól jött a kéthetes pihenő. Kis túlzással, de a szünetre mindenféle focihoz köthető tevékenység tilos volt. Azt kértük a lányoktól, hogy labdamentesen élvezzék ki a szabadságot, menjenek moziba, töltsenek sok időt a családjukkal. Ennek is köszönhetően nagyon jó hangulatú volt az első edzés, láthatóan boldogan, újult erővel végezték a játékosok a munkát.

Jó hangulatban zajlott az első közös edzés

– Mi lesz a felkészülés menete?

– Heti négy edzés szerepel a programban, a tüskésréti futómunka mellett három labdás, koordinációs tréning vár a lányokra, míg hétvégénként futsal torna, valamint edzőmérkőzések vannak betervezve. A cél a megfelelő meccsterhelés, illetve, hogy a válogatottjaink miatt is már a rajt előtt csúcsformába kerüljenek a lányokat.

– Milyen célkitűzésekkel várják a tavaszi szezont?

– Az eredményes őszi szereplés után a tavaszi idény során is minél előrébb szeretnénk végezni a bajnokságban, ennek kapcsán a helyezés fontos szerepet játszik. Emellett lényeges a lányok folyamatos fejlődése, hiszen erről szól a tehetségek nevelése, illetve, hogy minél többen felkerüljenek és megállják a helyüket a felnőttek mezőnyében.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram