Győzelem az első felkészülési mérkőzésen

A Merkantil Bank Liga 2021/22-es tavaszi szezonjára készülő NB II-es labdarúgócsapatunk az azeri első osztály élmezőnyéhez tartozó FK Zira ellen lépett pályára első előkészületi találkozójának alkalmával a törökországi edzőtábor második napján. A csütörtök délutáni összecsapáson a bakui gárda szerezte meg a vezetést, a félidő vége előtt azonban sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat, míg a második játékrészben együttesünk akarata érvényesült jobban, amely a gólok számában is megmutatkozott. Az összecsapás végén valamelyest zárkóztak ugyan a világoskék mezesek, de így is sikerült győzelemmel befejeznünk a nyolc találatot hozó edzőmeccset. A találkozó külön pozitívuma, hogy pályára lépett két saját nevelésű játékosunk is, a 16 esztendős Bachesz Edvin és a 18 éves Varga Botond személyében, míg a próbajátékon lévő 22 esztendős Nikitscher Tamás góllal mutatkozott be. Következő felkészülési találkozónkat vasárnap a román élvonalbeli CS Universitatea Craiova ellen játsszuk szintén Antalyában.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Törökország, Antalya
PMFC – FK Zira 5-3 (1-1)
Gólszerzőink.: Preklet, Bíró, Nikitscher, Tihanyi, Kövesdi

PMFC: Bukrán – Sági (Svedyuk), Rácz, Preklet (Bachesz), Katona (Varga) – Károly (Marques), Futó (Nikitscher), Hursán (Kövesdi), Hegedűs (Kónya) – Geiger (Tihanyi), Adamcsek (Bíró). Vezetőedző: Vas László.

A mérkőzést követően vezetőedzőnk, Vas László értékelt honlapunknak:

Jó pályán, egy remek ellenfél ellen játszottunk magas intenzitású mérkőzést. A fő hangsúly természetesen a terhelésen volt. Annak ellenére, hogy az összecsapás helyenként kemény volt, sérülés nélkül hagytuk el a pályát. A felkészülés jelen szakaszában az azeriek elleni edzőmeccs abszolút elérte a célját. Ami fontos számunkra, hogy a mérkőzésnek voltak pozitívumai, de akadtak olyan dolgok is, amelyek javításra szorulnak. Összességében elégedett voltam a játékosok hozzáállásával és az eredménnyel.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram