Legendák köszöntése

Volt mit ünnepelni a vasárnapi ETO FC elleni hazai mérkőzés félidejében, két klublegendánkat, Koller Nándort és Dunai Jánost köszöntöttük a szünetben. Koller Nándort 80. születésnapja okán ünnepeltük, a 85 esztendős Dunai Jánost pedig azért, mert március 15-e alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Koller Nándor (akit Kincses Nándorként ismert meg sportszerető a közönség) 1964 és 1973 között játszott a Pécsi Dózsában, illetve a PMSC-ben. Ezalatt kizárólag az első osztályban lépett pályára, 208 mérkőzésen. Tagja volt annak a legendás csapatnak, amely az Európai Városok Kupájában a román Craiova, az angol Newcastle és az olasz Juventus ellen játszott.

Dunai János (eredeti neve: Dujmov Iván) 1959 és 1970 között szerepelt a Pécsi Dózsában, ahol 266 meccset játszott. 1960-ban egy alkalommal szerepelt a nemzeti válogatottban, az olimpiai válogatottban viszont hétszer ölthette magára a címeres mezt. 1960-ban, Rómában olimpiai bronzérmes lett.

Legendáinknak, akik korábban nem csak játékosként, hanem edzőként is vezették a pécsi csapatot, erre az ünnepi alkalomra egy-egy névre szóló, egyedi PMFC mezzel is készültünk, amelyet Kránicz Ákos, ügyvezető igazgató, valamint Győri János, operatív igazgató nyújtott át. Mindkét kiválóságunknak további jó egészséget kívánunk!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram