Pontosztozkodás Balmazújvárosban

NB II-es labdarúgócsapatunk korai vezetőgóljára a Nyíregyháza Spartacus FC a hajrában válaszolt.

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában Balmazújvárosba, a közvetlen rivális Nyíregyháza Spartacus FC gárdájának átmeneti otthonába látogatott NB II-es labdarúgócsapatunk. A mérkőzést megelőzően mindkét együttes azonos mérleggel, 45 ponttal állt a tabellán, míg mi jobb gólkülönbségének köszönhettük 7. helyünket. Vezetőedzőnk öt sárga lapja miatt nem számíthatott Hegedűs játékára, rajta kívül pedig Helesfay, Preklet, Króner és Geiger hiányzott sérülés miatt a keretből. A kezdőcsapatunk ugyanakkor egy helyen sem változott a múlt vasárnapi Győr ellenihez képest, akkor Bíró fejesgóljával 1-0-s győzelmet aratottunk a vendég ETO FC ellen.

A húsvétvasárnapi találkozón erős szélben indult útjára a labda, csapatunk idegenbeli fehér szerelésében játszott. Az első lehetőség előttünk adódott a 3. percben, Kónya jobboldali beadására Bíró érkezett, aki azonban a bal kapufa mellé talált. A 6. percben a tizenhatos bal sarkának közeléből Szabó célozta meg a szabolcsiak kapuját, ám Fejér megfogta a labdát. Kisvártatva a piros-kékek is próbálkoztak, kevés sikerrel, mígnem a 9. percben egy hatalmas góllal megszereztük a vezetést. Nikitscher kissé balról, jó 20-ról szánta el magát a lövésre, míg a bal alsó sarokba tartó megpattanó labdát Fejér nem háríthatta, 0-1!

Télen érkező középpályásunk ezzel első bajnoki gólját szerezte a PMFC színeiben. Csapatunk vezetése tudatában is lendületben maradt, több támadást vezettünk az ellenfél kapujára, igaz eközben a folyamatos játékot többször szabálytalanság szakította meg. A 27. percben Sági löketét fogta meg Fejér. A 33. percben villantak a nyíregyháziak, Vass jobb oldali keresztpasszát követően Gresó előzte meg védőjét a tizenegyes pontnál, de veszélyes helyzete a keresztléc felett szállt el. A 42. percben ismét Gresó került helyzetbe, aki a 20 méterről elvégzett szabadrúgásból a jobb kapufát találta el, így egygólos előnyből várhattuk a fordulást.

Szervezettségünk és fegyelmezettségünk mit sem változott a második félidőben, míg a szünetben egy helyen változtattunk, Szabó helyett Zsemlye folytatta. Az 59. percben kettős cserére szánta el magát vezetőedzőnk, aki Bíró és Grabant helyére Adamcseket és Tihanyit küldte pályára. Az 59. minutumban labdaszerzést követően frissen beérkező játékosaink járatták a labdát a vendégek tizenhatosan előtt, végül Kónya passzát követően Futó lőtte rá jobbról, csapatkapitányunk lapos kísérlete azonban elszállt keresztbe a nyíregyháziak kapuja előtt. Kicsivel később a piros-kékek sárga lapos eltiltásából visszatérő trénere is igyekezett cserékkel frissíteni.

A 72. percben balról Adamcsek tűzte rá a rövid felé szabadrúgását, amit a házigazdák szögletre mentettek. A 82. percben aztán kisebb tömörülés és kavarodás alakult ki a kapunk előtt, sikerült azonban felszabadítani. A hajrában nagy volt a ránk nehezedő nyíregyházi nyomás, a 87. percben Paku szöglete után Gengeliczki fejelt 6 méterről, de Futó a gólvonalról kivágta a labdát. A ráadásban Gengeliczki közeli bólintása mellé szállt, míg a 93. percben előbb Novák találta el a kapufát, a kipattanót azonban Szabó lőtte be a hálónkba a jó irányba vetődő Bukrán mellett, középkezdésre már nem volt idő, pontosztozkodás lett a vége, 1-1.

Csapatunk legközelebb hazai pályán játszik, április 24-én 17:00 órakor a Békéscsaba 1912 Előre gárdáját fogadjuk.

Merkantil Bank Liga, 33. forduló
Balmazújváros, Városi Stadion, 350 néző. Vezette: Sipos (Medovarszki, Márkus)
Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC 1-1 (0-1)
Gsz.: Szabó (93.)., ill. Nikitscher (9.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Szokol, Gengeliczki, Jánvári, Godwords (Szabó, 86.) – Sigér (Paku, 66.), Márkus – Vass (Hamed, 66.), Zamostny (Nemes, 78.), Gresó (Banyoi, 78.) – Novák. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

PMFC: Bukrán – Sági, Rácz, Katona, Marques – Kónya, Nikitscher, Futó, Grabant (Tihanyi, 59.) – Bíró (Adamcsek, 59.), Szabó (Zsemlye, 46.). Vezetőedző: Vas László.

A találkozót követően Feczkó Tamás és Vas László értékelt – VIDEÓ

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram