Jön a félszázadik Pécs-Békéscsaba bajnoki!

Meccstörténelem – A jogelődöket is figyelembe véve a két csapat 50. egymás elleni bajnoki mérkőzése következik, az eddigi 44 élvonalbeli és 5 másodosztályú találkozókon összesen 21 pécsi siker, 13 döntetlen és 15 békéscsabai győzelem született. A párharc gólaránya 73:59 csapatunk javára, az egymás elleni bajnokijaink meccsenkénti gólátlaga pedig 2,6.

Szűkítve a kört, kizárólag idehaza 24 párharc fejeződött be ebben a párosításban, a viharsarkiak ellen az NB I-es és NB II-es meccsek alapján 15 győzelem, 6 pontosztozkodás, s csupán 3 vereség az eddigi örökmérlegünk. Kezdetekben még a Verseny utcában, majd Mecsekalján 49 pécsi gólra 21 érkezett a Békés megyeiek részéről. A fenti számok alapján tehát a PMFC fölénye mutatkozik.

Az első lila-fehérek elleni bajnoki mérkőzésünkön, 1974. szeptember 25-én, a korabeli feljegyzések szerint 14 ezer néző előtt az NB I-ben 3-3-s eredmény született idegenben, míg az eddigi utolsó másodosztályú találkozó tavaly november 11-én 1-1-gyel ért véget Békéscsabán. Közte is akadtak jócskán olyan kimenetelű mérkőzések, amelyekre jó emlékekkel gondolhatunk vissza.

Az abszolút nézőcsúcsot az 1986-os tavaszi összecsapás jelentette: a PMSC Turi, Róth, Brezniczky és Lőrincz góljaival elért 4-1-es sikerét 16 ezren ünnepelték. Pont ott, ahol most ezeket a sorokat olvassa. A maiak, vagy épp a nosztalgia kedvéért röviden annyit, hogy az elődök ezen a meccsen biztosították be legnagyobb bajnoki sikerünket, az ezüstérmet jelentő 2. helyet az élvonalban!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram