Pályán az utánpótlás – bajnoki körkép

Minden fiú és leány korosztályos csapatunk pályára lépett a nagypályás utánpótlás bajnokságban. Összegyűjtöttük az elmúlt hét eredményeit!

U19-es bajnokság, C-csoport, 10. forduló
PMFC – Kaposvári Rákóczi BFLA 2-0 (1-0)
Pécsi gólszerző: Than Olivér (12.), Nagy Barnabás (89.)

– Küzdelmes, nagy iramú mérkőzést játszottunk. A találkozón ötletesen és dinamikusan játszottunk, több helyzetet tudtunk kialakítani és végig dominálva nyertük meg az összecsapást, amiért gratuláció a srácoknak! – értékelt Németh Zsolt, edző.

U17-es bajnokság, B-csoport, 9. forduló
PMFC – DVTK 4-0 (2-0)
Pécsi gólszerző: Bukovics András (10.), Vas Bence (36.), Nagy Dávid (68.)

– A csapatot kellően feldobta, hogy a Stadionban játszhattunk, ráadásul az egyik riválisunk ellen. A kombinatív játékunkból ezúttal kevesebbet kaptam vissza, viszont végig veszélyesen és eredményesen támadtuk a DVTK kapuját. A korábbi fordulóban súlyosan megsérülő játékosunkért, Berényi Zalánért is küzdöttek a fiúk, reméljük, hogy ez a szép győzelem neki is erőt add a gyorsabb felépüléshez – értékelt Jásper Péter, edző.

U16-os bajnokság, C-csoport, 11. forduló
PMFC – Tarpa SC 3-4 (2-1)
Pécsi gólszerző: Ócsai Mátyás (24.), Gáspár Marcell (40.), Gulyás Mirkó (47.)

– A fizikálisan gyors és erős ellenfél ellen a rossz kezdés után nemcsak visszatudtunk jönni a meccsbe, hanem megfordítottuk az állást. Rengeteg szép támadást alakítottunk ki, sajnos 3-1-es vezetésnél elhittük, hogy vége a meccsnek. Egy egyéni hibából ismét feltámadt ellenfelünk, nyomás alá kerültünk és végül a pontszerzés sem sikerült. Úgy gondolom, ebből az esetből is tanulhatunk, sőt kell is, főleg mentálisan kell fejlődnünk, de látom a csapaton, hogy partnerek ebben – értékelt Sasa Dragicevic, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 12. forduló
PMFC – MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Turi Csanád (65.)

– A mérkőzés elejétől a mi akaratunk érvényesült. Mivel kihagytuk a lehetőségeinket, így nyögvenyelős lett a vége. Gratulálok a csapatnak! – értékelt Koleszár Viktor, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 20. forduló
Vasas Kubala Akadémia – PMFC 2-1 (2-1)
Pécsi gólszerző: Jásper Botond

– A mérkőzés elején nagy fölényben játszott az ellenfél megérdemelten szerzett 1 gólos előnyt a félidőre. A 2. félidőben változott a játék képe, 10 emberrel is felvállaltuk a játékot. A kapuk előtti adok-kapokból nem jöttünk ki jól – értékelt Koleszár Viktor, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 22. forduló
Budafoki LC – PMFC 2-3 (1-2)
Pécsi gólszerző: Váradi Márton (25.), Neidhardt Dávid (27.), Gyánó Marcell (44.)

– Sok szép támadást vezetve próbáltunk kezdeményező és domináns futballt bemutatni. A helyzetkihasználásunk nem volt megfelelő, azonban ez is a felelősség részét képezi. Gratulálok a játékosaimnak és további sok sikert kívánok a Budafok csapatának! – értékelt Deli Balázs, edző.

U13-as bajnokság, Dél-Nyugat, 22. forduló
Puskás Akadémia FC – PMFC 1-3 (0-0)
Pécsi gólszerző: Magyar Marcell (4., 48.), Tímár Dávid (74.)

– Ezen a napon kombinatívan játszottunk, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. Gratulálok a Fiúknak – értékelt Horváth Tamás, edző.

U12-es bajnokság, Dél-Nyugat, 22. forduló
Puskás Akadémia FC – PMFC 4-9 (0-0)
Pécsi gólszerző: Convento Christopher (4., 51.,55., 75.), Kocsis Dávid (9.), Andruskó Adrián (42., 50.), Szabó Olivér (53., 60.)

– Jól mentünk bele a mérkőzésbe, uraltuk a játékot, hamar megszereztük a vezetést is. A második 20 percben viszont volt pár elfogadhatatlan teljesítmény, ami azt eredményezte, hogy az ellenfél megfordította a mérkőzést. Úgy tűnik félidőben jót tett egy kis fejmosás, mert a harmadik 20 percben megmutatta a csapatom a valódi tudását, erejét! Jár a gratuláció a srácoknak! – értékelt Koller Krisztián, edző.

Leány U19-es bajnokság, Alsóház, 2. forduló
PMFC – St. Mihály FC 3-1 (1-1)
Pécsi gólszerző: Kovács Eliza (30.), Balogh Réka (59.), Verkman Kata (81.)

– A lányok az egész mérkőzésen fegyelmezetten és koncentráltan játszottak. Ennek helyenként kifejezetten szép játék és sok kialakított helyzet lett az eredménye. Gratulálok a csapatnak! – értékelt Erdős Zoltán, edző.

Leány U17-es bajnokság, Alsóház, 2. forduló
Astra-Activtek HFC-Üllő – PMFC 0-6 (0-2)
Pécsi gólszerző: Bircsák Karina (26.), Bódis Lili (27., 84., 90.), Balajthy Júlia (61.), Patai Barbara (72.)

– Sok hiányzónk ellenére magabiztos győzelmet arattunk. Időnként jó, olykor kevésbé tetszetőt játékot kaptam vissza, ezen mindenképpen változtatni szeretnénk a jövőben. Gratulálok mindenkinek – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Leány U15-ös bajnokság, Felsőház, 2. forduló
Puskás Akadémia FC – PMFC 3-0 (2-0)

– A Puskás Akadémia vendégeként léptünk pályára, ahol egy jó meccsen 3-0-ra kaptunk ki. Az első, a második és a harmadik kapott gól után is voltak 100%-os helyzeteink, viszont ezen a meccsen mindig rosszul döntöttünk a befejezéseknél, az ellenfél pedig értékesítette a sajátjait, így ők örülhettek a 3 pontnak. Ami pozitívum, hogy megvolt megint a kombinatív futball, amelyekből szép támadásokat alakítottunk ki, illetve a második félidei agresszivitásunk nagyon tetszett. A jövő héten fogadjuk az ország legjobb U15-ös csapatát, a Ferencvárost, ahol lesz dolgunk bőven – értékelt Sergiu Bolboaca, edző..

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram